Laura en Carl lentz
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2021 door Patrick Goede

Laura Lentz open over depressie na vreemdgaan man: "Wilde niet uit bed komen"

Laura Lentz heeft op Instagram eerlijk gedeeld hoe de afgelopen tijd voor haar was nadat duidelijk werd dat haar man Carl Lentz overspel had gepleegd. De ex-voorganger van Hillsong New York werd een jaar geleden ontslagen vanwege moreel falen en ontrouw. "Ik heb nooit last gehad van angsten en stress tot dit jaar", zegt Laura op haar Instagram-account.

Ze vervolgt: "Ik heb jarenlang te kampen gehad met een lichte depressie. Maar dit jaar werd dat zo erg dat ik niet meer uit bed wilde komen. Ik weet dat als ik blijf groeien en genezen, en leer om mijzelf op de eerste plek te zetten, ik mijn verhaal kan gebruiken. Begrijp mij niet verkeerd. Elke dag voel ik het trauma, de gedachten en herinneringen en wat ben ik blij met therapeuten!"

Connectie
Carl Lentz was niet alleen voorganger van New York maar van alle gemeenten van Hillsong aan de oostkust in Amerika. In New York ontmoette hij vorig jaar een vrouw waar hij "een diepere connectie" mee aanging. Dat vertelde de vrouw die publiekelijk met haar affaire naar buiten trad. Ze wist naar eigen zeggen niet dat ze met een getrouwde christelijke pastor omging.

Lentz nam daags na het uitkomen van zijn ontrouw de volledige verantwoordelijkheid voor zijn falen op zich. Laura en hij hebben Hillsong dus allebei verlaten en zijn vrouw jaagt nu een loopbaan na als interieurontwerpster.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @lauralentz

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hillsong verlaten!!! Vooral die laatste zin laat ruimte voor allerlei gedachten en bedenkingen. Hoe krachtig en liefdevol is de begeleiding terug naar het centrum van Gods vergeving en aanwezigheid? Wilden zij dat niet en ging men de wereld in? Op zijn minst ongelukkig verwoord. Of is het zo dat als je uit het (gemeente nest) valt je ook overal van verstoten bent? Dat laatste belief ik niet te geloven want dat zou liefdeloosheid ten top zijn. Of gebeurt dit onverhoopt wel? U mag het zeggen.