Bijbelapp 500 miljoen downloads
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2021 door Redactie

Mijlpaal: wereldwijde Bijbelapp meer dan 500 miljoen keer gedownload

De gratis Bijbelapp YouVersion is in de afgelopen dertien jaar meer dan 500 miljoen keer gedownload. De eerste Bijbelapp voor smartphones werd in 2008 gelanceerd door Life.Church. Oprichter en voorganger van de Amerikaanse megakerk Craig Groeschel deelt op social media over de mijlpaal: "Het is een getuigenis van Gods goedheid en de kracht van Zijn Woord."

Om de mijlpaal te vieren was de Bijbeltekst van de dag in de app Hebreeën 4 vers 12: "Want het Woord van God is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard, en het dringt door tot op de scheiding van ziel en geest, van gewrichten en merg, en het oordeelt de overleggingen en gedachten van het hart." Elke dag wordt er een andere Bijbeltekst uitgelicht door de app. Gebruikers kunnen zelf kiezen uit verschillende vertalingen die door de app beschikbaar worden gesteld. In totaal is de Bijbel op de app in meer dan 1.750 talen beschikbaar, waaronder zes Nederlandse vertalingen: BasisBijbel, Herziene Statenvertaling, Het Boek, NBG-vertaling 1951, Petrus Canisiusvertaling 1939, Statenvertaling Jongbloed-editie.

Toen de Bijbelapp in 2008 werd gelanceerd door Life.Church had de gemeente geen idee van wat de app los zou maken. Bobby Guenewald bouwde de app toen hij naar eigen zeggen 'onder gemiddeld' was. "Deze bediening heeft me geleerd meer uit de Bijbel te lezen, iets wat ik altijd al wilde. Ik denk dat de app dit heeft betekend voor meer mensen die zich herkennen in het verlangen meer Bijbel te lezen", aldus Gruenewald. "In die tijd leek het bouwen van de app een kleine moeite. 500 miljoen dowloads is heel veel. Het feit dat God zoiets groots kan doen door ons heen maakt mij nederig. Het is belangrijk dat mensen begrijpen dat God het heeft gedaan, niet wij."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen