Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Redactie

Segers klaar met werkwijze FvD: "Desinformatie en complottheorieën"

Niet voor het eerst heeft FvD-leider Thierry Baudet veel stof doen opwaaien met zijn uitspraken. Dit keer stelde hij dat ongevaccineerden de nieuwe Joden zijn. Het kwam hem op veel kritiek te staan. Gert-Jan Segers stelt het soms lastig te vinden of hij al dan niet op Baudet moet reageren.

Ongevaccineerden de nieuwe Joden
Steeds vaker wordt het coronabeleid en de huidige situatie in onder meer Nederland vergeleken met de situatie voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Thierry Baudet en andere Tweede Kamerleden van zijn partij deden dat al eerder. Zo openlijk en duidelijk als nu deden ze dat echter nog niet zo vaak: ‘Ongevaccineerden zijn de nieuwe joden’, schreef Baudet op Twitter. En daar blijft het niet bij. ‘De wegkijkende uitsluiters zijn de nieuwe nazi’s en NSB’ers’, voegde hij eraan toe.

Aanval op ChristenUnie
Het zal niet de enige tweet zijn die wenkbrauwen doet fronsen. Wie de timeline van Baudet bekijkt, komt op zijn minst tot de conclusie dat de FvD-leider geen blad voor de mond neemt. Zo deelde hij in de woede die bij sommige mensen op Twitter ontstond nadat ChristenUnie besloot een tweetal moties van FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen niet te steunen. Mirjam Bikker (CU) legde in een stemverklaring uit waarom ze niet voor deze moties stemde. Ze noemde de moties suggestief, voorbarig en veel te gemakkelijk. ChristenUnie deelde deze stemverklaring op Twitter en gebruikte daarbij de term ‘wappermoties’: ‘Als we tegen een motie stemmen, wil dat niet altijd zeggen dat we vóór het tegenovergestelde zijn.’

Ondanks bovenstaande uitleg werd er vanuit onder meer FvD-kamp woedend gereageerd op de ChristenUnie. ‘God zal over jullie oordelen’, was het veelzeggende commentaar van dichter Jan Bennink. Dat commentaar werd weer door Baudet gedeeld die daar ook nog eens de term ‘onbarmhartig’ aan toevoegde, alsof God onbarmhartig gaat oordelen over Bikker en de ChristenUnie.

Segers klaar met werkwijze FvD
De Telegraaf publiceerde een groot artikel waarin het met diverse politici sprak over hoe zij omgaan met de uitspraken en gedragingen van Kamerleden van FvD. Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, komt daarin ook aan het woord en stelt dat het vaak een dilemma is: “Soms hoor je echt een krankzinnigheid waarvan je denkt: moet ik daarop reageren? Als ik daar dan op reageer, maak ik het groter. Dan kom ik in een filmpje terecht dat totaal uit zijn context is geknipt. Je wordt geframed, waar je alleen maar last van hebt. Dus soms denk je: laat maar. Maar soms ook niet.”

In het artikel van De Telegraaf wordt ook dieper ingegaan op de zogeheten ‘wappermoties’, moties over onderwerpen die op dat moment eigenlijk helemaal niet aan de orde zijn en bedoeld zijn om ophef te creëren. Kamerleden krijgen echter wel veel kritiek als ze vervolgens tegen deze moties stemmen. Ook Segers krijgt daar mee te maken. Maar hij zegt het ‘gekkigheid’ te vinden om te gaan stemmen over plannen die er nog helemaal niet liggen.

Segers stelt vervolgens tegenover het dagblad helemaal klaar te zijn met de werkwijze van het FvD. Hij roept de Kamer dan ook op veel harder tegen de partij in te gaan: “Het is desinformatie, het zijn complottheorieën. Ik kom heel angstige mensen tegen die het gevoel hebben dat er krachten zijn die het op hen gemunt hebben en dat is gewoon níet waar. Shit happens. We zitten midden in een crisis. We zijn allemaal kleine krabbelaars. Dat geldt voor Hugo de Jonge, Mark Rutte en al helemaal voor mij. Maar we zijn mensen die er het beste van proberen te maken, zo goed en zo kwaad als het gaat. En dat is géén complot.

Baudet reageert op Twitter op het artikel door ook uit dit citaat van Segers een gedeelte te knippen: ‘We zijn allemaal kleine krabbelaars. Dat geldt voor Hugo de Jonge, Mark Rutte en al helemaal voor mij.’ Om daar veelzeggend aan toe te voegen: ‘Gert-Jan Segers nails it’. 

Afgelopen weekeinde schreef Gert-Jan Segers een emotionele brief aan zijn eigen achterban. Daarin schreef hij onder meer: 'We gaan als ChristenUnie Nederland niet verlossen. Er is maar één Verlosser. Ik kan jullie, mijn naasten en mijn hemelse Vader, straks alleen maar in de ogen kijken als ik naar eer en geweten kan zeggen dat ik alles heb gedaan wat ik kon.' Lees hier alles over die brief! 


Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Thierry Baudet, dat is toch die man die een jaar geleden op een programma op de NPO voorspelde dat er een vaccinatiepaspoort kwam en door de presentator werd weggezet als gekkie? Gert-Jan, sommige mensen zijn niet gek, die weten precies waar jullie bezig mee zijn. Die willen jullie demoniseren. Vraag jezelf maar eens af wie je nu echt dient. Ondanks dat jullie "christen" in de partijnaam hebben staan doen jullie volop mee aan de uitsluiting van een grote groep mensen (op basis van een griepachtige virus met een IFR van 0,15% ?!)
J
IFR is groter dan 0,15%. Kijk naar de VS en bereken de IFR, zelf maar, tot nu toe. inclusief alle maatregelen (vaccinaties en lockdowns).
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (10)