Voorganger honderd jaar oud
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2021 door Patrick Goede

Pastor (99) haalt middelbare schooldiploma: "God is zo goed geweest"

De bijna honderjarige pastor Jack Hetzel heeft zijn middelbare schooldiploma binnen. Hetzel die aanstaande donderdag zijn verjaardag voor de honderste keer hoopt te vieren, ontmoette al verschillende presidenten en begon met spreken tijdens de Tweede Wereldoorlog, als militair in het leger. "Daar bereikte ik eindelijk overeenstemming met God dat het tijd werd om te prediken".

Iets wat hij dus tientallen jaren later nog steeds doet. "Als God je een roeping geeft, waarom zou je er dan mee ophouden? Ik vind het leuk wat ik doe. Ik denk dat ik 112 ga worden maar ik ben er altijd klaar voor om te gaan. God is zo goed voor mij geweest dat ik honderd jaar mag leven."

Het behalen van zijn middelbare schooldiploma eerder dit jaar toont de vastberadenheid en volharding van de voorganger. In 1948 behaalde hij al een alternatief diploma, een zogenoemde GED, maar toch wilde Hetzel nog altijd het middelbare schooldiploma in bezit krijgen. "Ik vond het geweldig om het nog te halen. Je moet hard werken als je laag opgeleid bent om verder te komen in het leven."

En hard werken heeft Hetzelf gedaan. Hij is eigenaar van verschillende succesvolle bedrijven en stichtingen. Hij is het gelukkigst als hij mensen in nood kan helpen. Well done Jack Hetzel!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen