Ds. G. van Zanden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. G. van Zanden aanvaardt beroep uit Katwijk aan Zee en verlaat Urk

De hervormde gemeente in Katwijk aan Zee (wijk Sion) verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. G. van Zanden (foto) heeft het beroep aanvaard en neemt afscheid van Urk. Van Zanden volgt in de vissersplaats de vorig jaar naar Krabbendijke vertrokken ds. F. Wijnhorst op.

In Sliedrecht ziet de hervormde gemeente (wijk 3) ds. J. Brouwer uit Veen graag komen. De gemeente is vacant vanwege het recente vertrek van ds. L. W. den Boer naar Goedereede. 

Ds. J. B. ten Hove blijft trouw aan de hervormde gemeente in Veenendaal. De predikant bedankt voor een beroep uit Nieuwerkerk aan den IJssel (wijk 1). Daar zoekt de kerkenraad een dominee omdat ds. H. I. Methorst vorig jaar naar Apeldoorn verhuisde. In datzelfde Apeldoorn zoekt de Eben Haëzerkerk verder naar een predikant, omdat ds. H. Russcher (Veenendaal) heeft bedankt.

Ook in Benthuizen zoekt de hervormde gemeente verder naar een gemeentepredikant. Ds. H. P. Brendeke blijft woon- en werkzaam in Hagestein. Benthuizen is vacant vanwege het emeritaat van ds. P. J. Krijgsman. Kandidaat H. A. Neervoort gaat niet in de hervormde gemeente in Brandwijk aan de slag. Na het emeritaat van ds. J. A. H. Jongkind blijft dus ook deze gemeente op zoek naar een dominee.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen