Week van Leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Redactie

Platform Zorg voor Leven dient klacht in bij radio 3FM vanwege gedrag DJ's

De reclamespotjes die in de Week van het Leven op radio en televisie te horen en te zien waren, stuitten op behoorlijk weerstand. Van alle kanten kreek Platform Zorg voor Leven kritiek over zich heen. Maar ze laten niet alles over hun kant gaan. Het platform vindt dat radiozender 3FM contractbreuk heeft gepleegd doordat er door de reclame heen gepraat werd.

De kritiek was namelijk niet alleen te horen op social media of in columns. Radio-DJ’s Frank van der Lende en Olivier Bakker konden zich tijdens hun radioprogramma niet inhouden toen er een reclamespot van Platform Zorg voor Leven voorbijkwam. Ze begonnen er doorheen te praten en een van hen noemde het een ‘tyfusreclame’. Platform Zorg voor Leven accepteert dat gedrag niet, zo vertelt voorzitter Diederik van Dijk tegenover het Reformatorisch Dagblad: “We zijn niet uit op ruzie. Maar we hebben veel betaald voor het uitzenden van de spotjes. Ze waren deels onverstaanbaar door het handelen van de presentatoren. Dat is een vorm van contractbreuk.”

Daarom heeft het platform een klacht bij de radiozender neergelegd. Men wil graag horen op welke manier dit gecompenseerd kan worden en of er consequenties worden verbonden aan het gedrag van de DJ’s. Van Dijk noemde het handelen van de radiopresentatoren “niet fatsoenlijk en onprofessioneel”.


Abortus
- Strijden tegen abortus doe je niet met veroordelende vinger en quasi-zoet filmpje
- Hoe pro-life organisaties juist in Week van het Leven feller dan ooit worden aangevallen
- GroenLinks richt pijlen op christelijke zorgverzekering die geen abortus vergoedt en stelt Kamervragen
- Abortus volop onderwerp van discussie in aanloop naar Week van het Leven
- Zeven redenen waarom mensen kiezen voor abortus (en waarom ze niet kloppen)
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goed zo, Platform Zorg voor Leven, laat n iet over je heen lopen. Geen enkele adverteerder zou dit pikken en zeker niet als het tyfus genoemd wordt. Gods zegen voor jullie werk gewenst.
H
Terecht actie van SOL!

De meeste media behandelen de reclames als lariekoek en in strijd met de basisrechten van de mens, ingegeven door een paar achterlijke achtergebleven mongolen die hun vrouw het liefst in de keuken zien.

In plaats van een waardige discussie te voeren over het al dan niet beschermen van zowel ongeboren leven, het psychisch welzijn van de abortuspleger zelf en de vele voor handen zijnde menswaardige alternatieven.

Nederland op z'n slechts!
Heel goed om dít niet stil te laten passeren.

Wat een haat, wat een onverdraagzaamheid voor andere opvattingen.