Toren van Babel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Patrick Goede

Organisatie wil Toren van Babel nabouwen om God te eren en racisme te bestrijden

De christelijke organisatie 'Answers in Genesis' is van plan om een replica te bouwen van de Toren van Babel. Volgens de stichting die eerder al de Ark van Noach op ware grootte nabouwde, is het niet hun bedoeling om de rebellie van de toren te verheerlijken. In plaats daarvan moet God zelf de eer krijgen. "Onze cultuur zit vol met misvattingen van hoe we hier terecht zijn gekomen. De enige oplossing tegen racisme en zonde is Jezus Christus." 

Het project zal waarschijnlijk drie jaar in beslag nemen en op hetzelfde terrein te bewonderen zijn als waar ook de nagebouwde ark staat, in Noord-Kentucky.

Volgens de betrokken projectmanagers gaat het er uiteindelijk om of het Bijbelse wereldbeeld of het evolutionistische wereldbeeld zal overwinnen. "Onze cultuur is doordrenkt van foute perspectieven over onze afkomst. De meeste evolutionisten zullen geen racisten zijn maar de filosofie die ze aanhangen is dat wel. Ze impliceren dat sommige groepen mensen meer van de apen afstammen dan anderen."

Rassen
De rassenleer werd in het verleden bijvoorbeeld door Adolf Hitler gebruikt om zijn kwaadaardige plannen met betrekking tot Joden ten uitvoer te brengen. Ook zou het volgens CBN News Margaret Sanger van Planned Parenthood, de grootste organisatie in de VS die abortussen promoot, hebben gemotiveerd haar bedrijf te ontwikkelen.

Evolutionist Stephen Jay Gould brak aan de universiteit van Cambridge eind jaren zeventig nog een lans voor racisme op basis van zijn overtuiging. "Koude, objectieve, moderne wetenschap laat ons zien dat menselijke rassen zich op een spectrum van superioriteit bevinden. Als dit de christelijke moraal of het geloof in menselijke eenheid aantast, dan is dat maar zo. De wetenschap moet vrij zijn om ongemakkelijke waarheden te verkondigen."

Adam
Answers to Genesis laat op hun website weten dat hun Bijbelse perspectief radicaal anders is. "Noachs nakomelingen raakten verdeeld door de spraakverwarring bij de Toren van Babel en ontdekten zo nieuw land (Genesis 11:4). Zo ontwikkelden zij zich los van elkaar tot verschillende volken met verschillende culturen. De ene groep is niet meer ontwikkeld dan de andere. Sommige groepen zullen op het gebied van landbouw of technologie grotere dingen bereikt hebben maar dat maakt hen niet minder mens. Het nageslacht van Noach maakt ons één menselijk ras.

We komen allemaal uit Adam voort en zijn gemaakt naar Gods beeld. Ons werkelijke probleem is de zonde, waar ook racisme onder valt. Daar is maar één oplossing voor, het evangelie van Jezus Christus. De rassenleer is ook het exact tegenovergestelde van Martin Luther King Jr.'s droom."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Geld voor Bijbels te gebruiken, lijkt mij zinvoller.

Daarin is te lezen, waar we de Heere God mee kunnen eren, zoals eerbied, respect en gehoorzaamheid.
J
Tsja, wij Europeanen hebben al zo'n toren. Bijna 1-op-1 kopie van Brueghel staat in Straatsburg nietwaar. Of bouw van dat ding zinnig was? En de continue verhuisidioterie tussen Straatsburg en Brussel. Overigens was toren van Babel eew waarschijnlijk een ziggurat en niet een cylinder.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)