Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door EO

EO neemt afscheid van presentator Andries Knevel

Na 43 jaar van goede samenwerking nemen de EO en presentator Andries Knevel per 1 december in dankbaarheid afscheid van elkaar. Andries en de EO vertrouwen erop dat Andries zijn passies vanaf 2022 op andere manieren vorm zal weten te geven. Ter ere van het afscheid organiseert de EO een klassiek black gospel concert.

Sinds 1978 is Andries Knevel van grote betekenis geweest voor de EO. Naast zijn rol als presentator was hij ook jarenlang medebestuurder van de omroep. Het programma ‘Het Elfde Uur’ was een instituut waarin hij het gesprek aanging met toonaangevende politici, schrijvers en inspirerende gelovigen. In ‘Knevel op Zaterdag’ en in de late-night talkshow ‘Knevel & Van den Brink’ zette hij dat voor een groot publiek voort.

Arjan Lock, directeur van de EO: “Andries heeft de EO kleur gegeven door vanuit zijn geloof het maatschappelijk debat te voeren. Geleid door zijn grote betrokkenheid op samenleving, kerk en wetenschap voerde Andries in ‘Andries’ en ‘Andries en de Wetenschappers’ intrigerende gesprekken met wetenschappers, medegelovigen op pioniersplekken en andersdenkenden. Hij heeft wetenschap en geloof bij de EO op de kaart gezet. Andries heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor de EO. Daarvoor zijn we hem zeer erkentelijk en willen we hem van harte bedanken met een passend afscheid.”

Presentator Andries Knevel over zijn afscheid: “Dankbaar maar ook met enige weemoed kijk ik terug op een prachtige en intense periode uit mijn leven. Werken voor de EO was voor mij ook en vooral bezig zijn voor het Koninkrijk van God. Dat werk zal, bij leven en welzijn, op een andere wijze mijn passie blijven houden.”

CIP.nl blikte met Andries Knevel terug op zijn loopbaan bij de EO.

Foto boven: Ruben Timman

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

‘k Heb me er best wel eens aan geërgerd, dat Andries Knevel programma’s, die hij presenteerde, naar zichzelf vernoemde. Maar ik kan wel zeggen, dat hij veel voor de EO heeft betekend en zo ook voor mij. Bijna iedere zondagochtend luisterde ook ik naar ‘Groot Nieuws’, thuis of in de auto, en ben er vaak diep door gezegend.

Met een glimlach heb ik vanmorgen weer even teruggeluisterd naar het lied ‘Andries Knevel’ gezongen door Brigitte Kaandorp, hoewel ik eigenlijk moet vinden, dat de tekst niet door de beugel kan.

E
Gaat Knevel met pensioen?

H
Met Andries verdwijnt een 'Wikipedia' aan kennis van en verbinding tussen de kerkelijke stromingen. Hij wist daar, volgens mij, met behoud van een eigen mening en met respect voor de verschillen meestal heel goed mee om te gaan; soms door schade en schande wijs geworden.

Hopelijk staan er nieuwe verbindende krachten op met voldoende autoriteit om gehoord te worden!

Dank, Andries! Geniet van deze nieuwe fase! Gods zegen toegewenst!
Toon meer reacties (1)