Met Peter in Europa
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2021 door CU

Start podcast “Met Peter in Europa”

Wat doet een Europarlementariër eigenlijk? Waarom vergadert het Europees Parlement zowel in Brussel als in Straatsburg? En kost de Europese Unie niet veel te veel geld? In de nieuwe podcast “Met Peter in Europa”, geeft Peter van Dalen (ChristenUnie) een inkijkje in zijn werk als Europarlementariër en wil hij antwoorden geven op dergelijke vragen. 

Mensen die geïnteresseerd zijn in de Europese politiek kunnen door de (sociale) media een aardig beeld krijgen van het werk van een Europarlementariër, maar deze berichten zijn meestal erg kort. Van Dalen: “Met deze podcast bieden wij een totaalpakket aan informatie aan”. De laatste jaren heeft dit medium razendsnel aan terrein gewonnen en er zijn ook verschillende podcasts over Europa verschenen. Met Peter in Europa gaat specifiek over de ervaringen en de visie van de Europarlementariër zelf. Omdat Peter nu al in zijn derde mandaatperiode zit, kan hij veel vertellen over het reilen en zeilen van het Europees Parlement en hoe hij het werk zelf ervaart en beleeft. 

De Eurofractie van de ChristenUnie heeft de professionele podcastmaker Zegert van der Linde in de arm genomen voor de productie, omdat hij als onafhankelijke partij met een frisse blik vragen kan stellen. Van der Linde: “Ik vind de Europese politiek heel interessant, maar het is voor mij wel een onbekende wereld. Het lijkt me erg leuk om hier van binnenuit meer over te horen. In deze podcast hoop ik op de stoel van de luisteraar te gaan zitten en de EU op een laagdrempelige manier wat dichter bij de mensen te brengen.” Van der Linde zal Van Dalen bevragen over zijn werk, maar wil ook stilstaan bij de politieke actualiteit.

De bedoeling is dat op elke tweede dinsdag van de maand een nieuwe aflevering van Met Peter in Europa verschijnt. De afleveringen zijn te beluisteren via Spotify en iTunes. Op dinsdag 9 november 2021 kwam de eerste aflevering online.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen