Jan Terlouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2021 door Redactie

D66-boegbeeld: "Nadruk op medisch-ethische kwesties hoeft van mij niet"

De onderhandelingen voor een nieuw kabinet zijn in volle gang. Medisch-ethische onderwerpen lijken op voorhand een lastige horde te zijn omdat D66 en ChristenUnie op dat gebied mijlenver uit elkaar liggen. Wat D66-boegbeeld Jan Terlouw betreft zet zijn partij daar echter niet al te zwaar op in, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

“Die nadruk op medisch-ethische kwesties hoeft van mij niet zo”, aldus Terlouw. “Je ziet dat de samenleving daar erg verdeeld over is. Ik zou er maar niet te veel over afspreken.” Liever ziet hij dat zijn partij zich tijdens de onderhandelingen op andere onderwerpen focust zoals het klimaat en inclusiviteit. De kans is groot dat D66 op die onderwerpen juist weer een medestander vindt in ChristenUnie.

ChristenUnie en D66 onderhandelen met VVD en CDA over een nieuw te vormen kabinet in dezelfde formatie als het vorige kabinet. D66 gaf in aanloop naar de onderhandelingen meermaals aan liever niet met ChristenUnie te regeren maar kwam daar later op terug. Onder andere de wet Voltooid Leven zou een breekpunt kunnen zijn. Dat is in ieder geval wel wat Gert-Jan Segers op voorhand meermaals heeft verteld. Hij zei onder meer het heel lastig te vinden om in een kabinet plaats te nemen dat deze wet gaat invoeren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen