Uruguay
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2021 door Patrick Goede

Aantal evangelische christenen in Uruguay bijna verdubbeld; katholieken gehalveerd

De misbruikschandalen in de katholieke kerk lijken voor een opmars van het evangelisch christendom te zorgen in landen als Uruguay. Evangelical Focus meldt dat het aantal evangelische christenen in het land de afgelopen twee jaar bijna verdubbeld is, van 4,6 procent naar 8,1 procent van de bevolking. Het aantal katholieken is daarentegen in de laatste twintig jaar zo goed als gehalveerd, van 60 procent naar 32 procent.

Helaas zegt het overgrote deel van de bevolking van Uruguay niet gelovig te zijn of zich niet te identificeren met een bepaalde religie. Dat maakt het land koploper wat betreft agnosten en atheïsten in Latijns Amerika. Jorge Márquez is voorganger van de grootste evangelische gemeente in het land en bevestigd dat het aantal katholieken is afgenomen, inclusief het aantal geestelijken.

"Het is normaal dat als je mensen op straat naar het christelijk geloof vraagt ze positiever zijn over het evangelisch christendom. Het betekent niet dat er meer evangelische christenen zijn dan katholieken maar mensen zijn er wel meer bij betrokken", aldus Jorge Márquez.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen