rietsuiker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2021 door Redactie

Oegandese ouderling onthoofd: groep moslimextremisten verdacht

Een groep moslimextremisten wordt verdacht van de moord op kerkouderling Alex Mukasa (60). Het onthoofde licham van de Oegandese christen uit het dorp Busandha werd op 17 oktober gevonden, nadat hij op 16 oktober niet thuis was gekomen, meldt Morning Star News. "Ik was op hem aan het wachten, maar hij is nooit meer thuisgekomen", vertelt Elukana Kyotanalya, de broer van de ouderling.

Kyotanalya vertelt dat zijn broer al twee weken werd bedreigd door een groep moslimextremisten nadat drie moslims uit de omgeving zich hadden bekeerd tot het christendom. "Hij had twee weken om zijn ambt op te zeggen, of hij zou vermoord worden. Het lichaam van Alex Mukasa werd zonder hoofd gevonden. "Zijn motor werd gevonden langs de weg, zijn lichaam op een rietsuikerplantage. De daders hebben zijn hoofd meegenomen", aldus Kyotanalya.

De Oegandese poitie heeft twee verdachten gearresteerd voor de moord op Mukasa. De daders stellen dat ze 'volgens de hemel' gehandeld hebben. "Deze moordenaars komen niet uit de hemel, maar gewoon uit de omgeving. We hebben de omgeving nodig om ons te helpen te achterhalen wie er achter deze brute moord zitten", aldus officier John Fautine Oese. Hij verwacht dat er minstens vijf moslims achter de moord op de christen zitten.


Christenvervolging
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen