Xavier Becerra - Amerikaanse Minister van Volksgezondheid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 november 2021 door Redactie

Christelijke verpleegkundige gedwongen te helpen bij abortus: Republikeinse politici uiten kritiek op abortusbeleid Biden

Een groep van meer dan 80 Amerikaanse politici en juridische specialisten schrijven een brief aan regering-Biden om aandacht te vragen tegen abortus. De Republikeinen schreven de brief nadat de regering een zaak seponeerde waarin een verpleegkundige het ziekenhuis University of Vermont Medical Center (UVMMC) aanklaagde, omdat ze verplicht mee moest werken aan het uitvoeren van een abortus, meldt CBN News

De Republikeinse briefschrijvers vragen om een verdere toelichting van Xavier Becerra (op foto), de Amerikaanse Minister van Volksgezondheid. Becerra weigert te reageren, maar gaf eerder al aan dat hij liever heeft dat een verpleegkundige tegen haar geweten en geloofsovertuiging in moet handelen, dan dat iemand wordt weerhouden van een abortus.

De Republikeinse senator James Lankford is een van de ondertekenaars van de brief. "Helaas is het niet verrassend, gezien de geschiedenis van de secretaris van het ontwijken van congresonderzoeken", zei de wetgever van Oklahoma. "Secretaris Becerra zou duidelijk liever abortus bevorderen en individuen dwingen het leven van kinderen in de baarmoeder te nemen, dan de wet te handhaven die gewetensvolle mensen beschermt."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prima actie van deze groep politici en juridische specialisten als tegenwicht tegen de kwalijke opvatting van Xavier Becerra die "liever heeft dat een verpleegkundige tegen haar geweten en geloofsovertuiging in moet handelen, dan dat iemand wordt weerhouden van een abortus".