Willeke Hoogendoorn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 november 2021 door Redactie

Discussie op NPO Radio 1 over reclamespotjes Week van het Leven: "Zou willen dat de spot niet nodig is"

Nog nooit kwamen er zoveel klachten binnen over de reclames tijdens de Week van het Leven als dit jaar. Theoloog Alain Verheij sprak er gisteren in het radioprogramma Dit is de Dag over met één van de makers van de reclamespotjes: Willeke Hoogendoorn. Verheij stelde daarbij onder meer veel pijn te bemerken bij mensen die de reclame ongevraagd horen. Hoogendoorn: “Ik zou willen dat deze spot niet nodig is in Nederland. Dat is mijn droom.”

Lees de column van Alain Verheij over dit onderwerp

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Alain mag dan theoloog zijn, maar hij is duidelijk geen volgeling van Jezus. Politiek gewenste antwoorden beschermen niet het ongeboren kind.
Ik ben het absoluut oneens met de zienswijze van Alain in zijn column, maar onze Heer heeft ons in ieder geval in de Bijbel verboden een medegelovige hard te oordelen of te veroordelen en als een soort rechter te bepalen of iemand een volgeling van Hem is.
Citaat "Zou willen dat deze spot niet nodig is". Maar helaas is deze spot wel nodig. Het moet mensen kennelijk pijn doen (in dit geval een tv-spotje) omdat het anders niet binnen komt. Of zou het pijn doen omdat mensen het niet willen horen.
Toon meer reacties (1)