Herman van Wijngaarden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 november 2021 door Jeffrey Schipper

Aangrijpend bericht homofiele vragensteller: 'Ga ik naar de hel als ik met een vriend samen ga leven?'

"Ik ben homo en ben tot nog toe alleen gebleven omdat in mijn ogen de kerk het verbiedt om met een man samen te leven. Altijd alleen thuiskomen, nooit geborgenheid bij een ander te ervaren. Ik ben het echt zo zat. Waarom doet God mij dit aan? Waarom ben ik zo geboren? Ga ik naar de hel als ik een vriend zoek en mee samen ga leven?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

Herman van Wijngaarden, medewerker van Stichting Hart voor Homo's, begint zijn beantwoording bij de laatste vraag over de hel: "Het zou onbijbels zijn als ik daar zonder meer 'ja' op zou zeggen. Er is maar één reden waarom mensen verloren gaan en dat is dat ze niet hebben geloofd in het verlossende werk van de Heere Jezus. Als ik later voor God zal verschijnen, zal God niet aan mij vragen of ik een relatie met een man heb gehad (ik ben zelf ook homo), maar of ik een relatie met Zijn Zoon heb gehad."

Blijft dus de vraag of God van jou vraagt om alleen te blijven. (...) Ik laat dus nog even in het midden óf Hij dat van je vraagt. Ik wil eerst aan de orde stellen of je wel goed voorgesorteerd bent om je in deze vraag te verdiepen. Ik kan me vergissen, maar je vraagt komt een beetje op mij over alsof God het recht niet zou hebben om jou een relatie te ontzeggen. Dan denk ik: al zou God in Zijn Woord een relatie niet verbieden, dan heeft Hij nog steeds het recht om jou een relatie te onthouden. 

Ik snap trouwens heel goed je verlangen om met een vriend samen te leven. Waar ik je wel nog voor wil waarschuwen is de gedachte dat een vriend jou per se gelukkig zal maken. Die waarschuwing geldt ook voor heteroseksuele jongeren. Niet voor niets wordt wel gezegd dat je pas toe bent aan een relatie als je ook in je eentje gelukkig kunt zijn. Anders loop je het gevaar dat je téveel van de ander verwacht en dus teleurgesteld raakt. Probeer dus eerst zelf maar iets moois van je leven te maken.

Als God het jou aandoet dat je alleen moet blijven, is dat niet vanwege iets in het verleden, maar vanwege iets in de toekomst! Want in het Nieuwe Testament staat het leven van een single in het perspectief van Gods Koninkrijk (Matth. 19:12, 1 Kor. 7). God realiseert Zijn Koninkrijk juist ook via de single. En daar is niks saais aan! 'Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen [waar je je bezorgd om maakt] zullen u erbij gegeven worden' (Matth. 6:33)", aldus Van Wijngaarden.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Diep onder de indruk ben ik van de evenwichtigheid van het antwoord van Herman. Liefdevol, confronterend, aansporend en wijzend op Christus. Een getuigenis tegelijkertijd. Echt geweldig.
Naast wat Herman van Wijngaarden terecht op tafel legt (Mee eens!), wil ik zeggen, dat de meeste christenhomo’s toch diep in hun hart pijnlijk blijven gevoelen wat God in het begin zei: ‘Het is niet goed is, dat de mens alleen is.’ (Hij zei toen niet tegen de mens: ‘Toe nou, Adam, kop op. Je hebt Mij toch!’) Aan die reële behoefte aan kameraadschap kan de Heer in Zijn goedheid ook tegemoetkomen door iemand op ons pad te brengen, met wie we schouder aan schouder door het leven kunnen gaan in een niet-seksuele relatie.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)