Health Care
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2021 door Patrick Goede

Ontroerend: ernstig zieke lerares verrast met aanbiddingsliederen voor opname in hospice

Carol Mack was 45 jaar lang lerares van groep 1 en 2 van een basisschool in Wisconsin. Ondanks het feit dat ze ernstig ziek was bleef ze de kinderen ook dit jaar nog lesgeven. Tot de kanker dusdanig gevorderd was dat ze naar een hospice moest. 26 studenten stonden voor de ingang van het ziekenhuis om hun onderwijzer dag te zeggen en aanbiddingsliederen te zingen. "Het was overweldigend en heel speciaal", aldus Carol Mack.

De geliefde lerares vervolgt: "Ik hoop dat mensen zien hoezeer de kinderen en hun lerares van elkaar houden, hoe onze schoolgemeenschap bij elkaar kwam." Mack heeft zelf nooit kinderen gekregen. Haar zo te zien raakte de harten van de verplegers.

Zo laat zuster Luiza Campols weten: "Ik was zo dankbaar om dit moment mee te mogen maken. Het was het mooiste en ontroerendste wat ik ooit gezien heb." Volgens een andere therapeut heeft de lerares meer kinderen dan ze kan tellen. "Dat iemand die zich zo onbaatzuchtig heeft ingezet voor anderen, zoveel liefde terugkrijgt is echt een zegen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen