dorp India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2021 door Redactie

Hindoestaanse extremisten bestormen huizen veertien christelijke gezinnen

Een christelijke gemeenschap in India is zaterdag aangevallen door lokale hindoestanen. De hindoes beroofden de huizen van veertien gezinnen in het dorp Metapal, meldt International Christian Concern (ICC). Bij de aanval raakten vrouwen en kinderen gewond, waarvan drie slachtoffers in kritieke staat verkeren. De hindoes strijden naar verluidt voor een 'christenvrij' dorp.

Huis voor huis sloeg een groep van vijftig hindoes toe in Metapal. Hun doel was volgens getuigen het verdrijven van christenen uit het dorp. Een van de gewonden is Santu, een christelijke tiener. "Zijn lichaam leek levenloos toen vier mensen hem naar het ziekenhuis droegen", vertelt voorganger Susheel Kumar over de aanval aan ICC. "Hij heeft meerdere botbreuken in zijn armen en benen."

De aangevallen christenen gaven minstens vijftien van de hindoestanen aan bij de politie. Geen van de aanvallers zijn gearresteerd. "Er is een intense oppositie tegen de christenen in het dorp", vertelt voorganger Kumar over de situatie. "De christenen zijn al meerdere keren bedreigd. Afgelopen jaar zijn om deze reden drie gezinnen gevlucht. Ze zijn nooit meer teruggekeerd." 

Een andere (anonieme) christen uit de omgeving reageert op het geweld: "Christenen door heel de staat hebben te maken met een hoge druk van religieuze strijders. Christenen zijn niet vrij om hun geloof te praktiseren zoals hindoes dit doen", aldus de Indiase christen. "We willen dat de regering naar ons omziet zonder partijdigheid."

India staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Er is godsdienstvrijheid in India, maar extremisten strijden voor een hindoestaans land en proberen christenen en moslims het land uit te drijven. Wanneer christenen naar de politie stappen kan dit in hun eigen nadeel uitpakken of wordt er in veel gevallen niets mee gedaan door onder andere corruptie.


Christenvervolging
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen