Yvonne Geuze - Family 7
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2021 door Redactie

Yvonne komt op voor het ongeboren leven: "We benadrukken de feiten"

In de Week van het Leven wordt het belang van zorg voor onbedoeld zwangere moeders en ongeboren kinderen opnieuw op de (politieke) agenda gezet. In Uitgelicht vertelt Yvonne Geuze van de NPV over de campagne met het thema 'Bekijk het eens van de andere kant'. "Pro-choice slogans willen we bevragen en omdraaien", aldus Yvonne.

Het omdraaien van de slogans wordt gedaan in een televisiecampagne en radiospotjes. Pro-choice slogans als: "Baas in eigen buik" en "Mijn lichaam mijn keuze", worden omgedraaid naar: "Vergeet het baasje in eigen buik niet" en "Een ongeboren kindje heeft óók een lichaam, maar géén keuze!" Campganes met de teksten worden getoond op televisie en de tekst wordt afgespeeld op de radio. "We hopen dat het zorgt voor bewustwording en dat mensen mogen realiseren hoe mooi en bijzonder het groeiende kindje in de baarmoeder is", vertelt Yvonne.

De reacties op de spotjes zijn positief en negatief. "Er zijn veel mensen die het initiatief steunen, maar er zijn ook negatieve reacties. Sommige mensen noemen de spotjes bijvoorbeeld misleidend. Zij benadrukken de punten die we in de campagne aankaarten en omdraaien", geef Yvonne aan. Het gesprek over abortus roept bij iedereeen emotie op. De NPV probeert hier altijd met 'waarheid' en 'liefde' mee om te gaan. "We spreken in een gesprek altijd over feiten, die willen we blijven onderstrepen."

Naast de reclameespotjes wordt er ook extra aandacht besteed aan alternatieven voor abortus bij een ongewenste zwangerschap en worden op scholen gastlessen gegeven. "We proberen ervaring mee te geven van hoe bijzonder het ongeboren leven is, bijvoorbeeld door een filmpje waarin je ziet hoe een kind in de baarmoeder groeit. We benadrukken het bijzondere leven dat God aan ons geeft. Ook hier worden feiten benadrukt en alternatieven voor abortus besproken", aldus Yvonne.

Benieuwd naar de campagne van de Week voor het Leven? Lees hier de uitgebreide boodschap of bekijk in de onderstaande video het hele gesprek met Yvonne van Family 7.


Abortus
- Strijden tegen abortus doe je niet met veroordelende vinger en quasi-zoet filmpje
- Hoe pro-life organisaties juist in Week van het Leven feller dan ooit worden aangevallen
- GroenLinks richt pijlen op christelijke zorgverzekering die geen abortus vergoedt en stelt Kamervragen
- Abortus volop onderwerp van discussie in aanloop naar Week van het Leven
- Zeven redenen waarom mensen kiezen voor abortus (en waarom ze niet kloppen)
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen