sharia Maleisië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2021 door Redactie

Bekering tot christendom strafbaar door nieuwe Maleise shariawetgeving

Gevolgen van de nieuwe shariawetgeving in het noorden van Maleisië kunnen groot zijn voor christenen. De wetgeving uit de deelstaat Kelantan verbiedt onder andere het afkeren van de islam wat gevolgen kan hebben voor Maleise christenen, meldt de Christian Post. Bij het schenden van de wetgeving volgen stokslagen, boetes of een gevangenisstraf.

De Kelantaanse sharia uit 2019 werd per 1 november van kracht. Er worden 24 verboden religieuze acties omschreven. Verboden activiteiten omvatten bekeren, het verdraaien van de islamitische leer, het niet respecteren van de maand Ramadan, het vernietigen van gebedshuizen, tatoeages, het ondergaan van plastische chirurgie, het aangaan van geslachtsgemeenschap met lijken en niet-mensen, hekserij en het afleggen van valse getuigenissen. Het schenden van de wet is strafbaar met een boete van omgerekend ruim 1.000 euro, zes stokslagen of een gevangenisstraf tot wel 3 jaar.

Het doel van de wet is het onderwijzen van Maleise gelovigen in een juiste islamitische leer. Ongeveer 66 procent van de Maleise bevolking is islamitisch. Slechts 10 procent is christen. Het land staat op plek 46 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. De vervolging richt zich vooral tegen voormalige moslims die zich hebben bekeerd tot het christendom.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen