pastor gunman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2021 door Patrick Goede

Pastor overmeestert 'pistoolzwaaier' in kerk: "God had een ander plan"

In Nashville is een kerkelijke gemeente met de schrik vrijgekomen. Tijdens de dienst kwam plotseling een man naar voren die met zijn pistool begon te zwaaien en op mensen richtte. De oplettende pastor Ezekiel Ndikumana wist achter de man te komen en hem tegen de grond te werken. De Christian Post deelt de heftige beelden.

Nadat de man, Dezire Baganda van 26, overmeesterd was werd hij overgedragen aan de politie. Hij zit nu vast en kan alleen tegen een borgsom van 375.000 dollar vrijkomen. Volgens een gerechterlijke verklaring zou Baganda tijdens zijn arrestatie beweert hebben dat hij Jezus was en dat er 'mass shootings' in kerken en op scholen zouden moeten plaatsvinden. Maar volgens pastor Ndikumana "had God een ander plan".

Klappen
Op de video is duidelijk te zien hoe Baganda het podium neemt en met zijn pistool begint te zwaaien. De kerkleden blijven opvallend rustig en gaan door met klappen en het aanbidden van God. Baganda heeft niet door dat de voorganger hem ongezien van achteren benadert. "Ik dacht dat hij was gekomen om mensen te doden, dat was het eerste wat door mij heen ging. God gebruikte mij om ongezien achter hem te komen."

Volgens de pastor was Bagunda geen kerklid maar was hij wel een aantal keer op bezoek geweest. In februari was hem op het hart gedrukt niet meer terug te komen omdat hij keer op keer de dienst verstoorde.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen