Christian Aid Ministries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2021 door Redactie

Teken van leven van ontvoerde zendingswerkers Haïti

Drie weken na de ontvoering van zeventien zendingswerkers uit Haïti heeft de Amerikaanse overheid een teken van leven ontvangen. De ontvoerders van de 400 Mawozo-bende eisen 17 miljoen dollar losgeld voor het vrijlaten van de christenen, meldt de Christian Post. Volgens een ambtenaar hebben ze bewijs onder ogen gehad dat 'minstens een aantal' van de ontvoerde zendingswerkers van Christian Aid Ministries uit Ohio nog in leven zijn.

Christian Aid Ministries geeft aan dat de situatie rondom de ontvoering erg intensief is voor de organisatie en de nabestaanden. "Het is nu de eenentwintigste dag sinds de ontvoering in Haïti. De afgelopen drie weken zijn intensief geweest, maar God draagt ons en de nabestaanden van de ontvoerde zendelingen. We geloven dat Hij ook met de ontvoerders is", aldus de officiële reactie van de Amerikaanse zendingsorganisatie. "De ontvoerde broeders en zusters zitten in een moeilijke situatie. We bidden dat God hen vreugde zal geven en zal herinneren aan Zijn trouw en goedheid."

Bendegeweld in Haïti neemt de laatste jaren snel toe. Ze verdienen onder andere geld door het ontvoeren van burgers en het vragen van losgeld. Dat dit bij zo’n grote groep buitenlanders gebeurt is echter uitzonderlijk. De ontvoerde zendingelingen van Christian Aid Ministries worden vastgehouden in een zwaarbewaakt huis. Naar verluidt zijn er minstens vierhonderd zwaarbewapende bendeleden in en rondom het gebouw aanwezig. "Ik zweer bij de donder dat wanneer ik niet krijg waar ik om vraag, ik een kogel door het hoofd van deze Amerikanen zal schieten", waren de woorden van de Haïtiaanse bendeleider Wilson Joseph.

Lees ook: Ontvoerde zendeling Haïti in groepsapp: 'Bid voor ons. Bid, bid, bid!' ; 17 zendingsgezinnen ontvoerd in Haïti: "We bidden dat de bende tot inkeer komt" ; Familie ontvoerde zendelingen uit Haïti houdt hoop: "We vergeven de daders" .

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?