Nanninga
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 november 2021 door Redactie

Amsterdams raadslid duidt verschil tussen moslims en christenen: "Dreiging komt maar uit één hoek"

“Iedere religie, ideologie of politieke stroming moet bekritiseerd en bespot kunnen worden. Dat is beschaving en essentieel.” Aan het woord is Annabel Nanninga, namens JA21 raadslid van Amsterdam. Op het Vrijdenkersfestival in De Balie maakte ze recent in niet mis te verstane woorden het verschil duidelijk tussen het christendom en de islam.

Tijdens een rondetafelgesprek werd onder andere besproken wat nu precies vrijheid en onvrijheid is. Nanninga stelde een absolute voorstander te zijn van spot, zelfspot en kritiek. Maar ze ziet wel een duidelijk verschil in hoe daarop gereageerd wordt: “In de jaren dat ik bij GeenStijl werkte, heb ik alles en iedereen, iedere denkbare bevolkingsgroep, beledigd, bespot en grappen over gemaakt. Ook groepen waar ik zelf toe behoor. Toen daarna de bedreigingen begonnen binnen te stromen, ging ik me toch behoorlijk onvrij voelen. Die bedreigingen kwamen echt maar uit één hoek. Ik heb grappen over joden gemaakt, over christenen heel veel, maar de onvrijheid die ik voelde op het moment dat ik iets over de islam zei, dat is echt wel interessant.”

Nanninga begint vervolgens over cartoons en spotprenten: “Een cartoon van een koorknaapje met een crucifix in zijn kont, in het kader van die misbruikschandalen, won een heel belangrijke cartoonprijs en werd overal afgedrukt. Maar Nederlandse kranten drukken geen cartoons van Mohammed af. Dat is heel erg onvrij. Wij beseffen niet hoe onvrij we daarin zijn. We zijn niet vrij.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Toen Jezus aan het kruis hing ,werd Hij ook bespot en beschimpt, wat deed Hij toen? Vervloekte Hij ze ? Nee Hij bad voor ze ,om vergeving door de Vader!!
L
Waar zijn nu die christenen die altijd zo snel reageren. JA 21 is moediger dan jullie.

Luc de Vries. Maassluis.
A
Nu, een christelijke reactie: is dit beschaving en vrijheid dat je iedereen mag beledigen? De bijbel die ik lees vertelt mij iets totaal anders over wat vrijheid en beschaafd gedrag is en deze discussie (balie) is volstrekt zinloos.Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (1)