The Southern Baptist Theological Seminary - Louisville Kentucky
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 november 2021 door Redactie

Amerikaanse predikantsopleiders klagen overheid aan om vaccinatieplicht

Twee Amerikaanse opleidingsinstituten voor predikanten en kerkelijk werkers klagen de overheid aan om de vaccinatieplicht. Het gaat om de Southern Baptist Theological Seminary en Asbury Theological Seminary, beide uit Kentucky, meldt Religion News Service. "Het is onacceptabel voor de overheid om een religieuze instelling te dwingen zich te onderwerpen aan hun gezag", aldus Southern Baptist voorzitter Albert (Al) Mohler. 

Al Mohler benadrukt dat Southern Baptist Theological Seminary geen standpunt inneemt tegen het vaccin, maar wel tegen de vaccinatieplicht. "Het gaat om religieuze vrijheid en daar willen we voor opkomen", aldus Al Mohler. "Ik geloof dat dit een vorm is van dwang door de overheid en als religieuze instelling zijn we hier tegen. We moeten hier tegenin gaan."

Asbury Theological Seminary is een multi-denominationaal seminarie waar voorgangers worden opgeleid voor Amerikaanse protestantse kerken. Het opleidingsinstituut telt 1.721 studenten. De Southern Baptist school telt maar liefst 3.390 predikanten en kerkelijk werkers in opleiding. De twee seminaries worden bijgestaan door christelijke belangenbehartiger Alliance Defending Freedom (ADF). "De overheid heeft geen autoriteit om ongevaccineerde werknemers als een gevaar te behandelen en hen te dwingen tot vaccinatie", aldus ADF voorzitter Ryan Bangert. De aanklacht is ingediend door de twee seminaries. Dusver is niet bekend of en wanneer een juridisch proces volgt.


Vaccinatie
- Arts Alie Hoek heeft een boodschap voor complotdenkers: "Vaccinatie is een cadeau van God"
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- Het coronavaccin komt eraan: reden om te juichen?
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Deze drie keuzes moet je maken als je je laat vaccineren als christen
Meer over Vaccinatie »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Goede zaak dat ze de overheid aanklagen! Al vermoed ik dat men aan het kortste eind trekt, is het wel belangrijk dit signaal af te (blijven) geven.