Toren van David
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 november 2021 door Patrick Goede

Toren van David blaast nieuw leven in Jeruzalem: "Geschiedenis voor iedereen toegankelijk"

In november 2022 moet de restauratie van de Toren van David voltooid zijn. De toren die in de tijd van Jezus door koning Herodes gebouwd werd, moet toegankelijk worden voor een groot publiek. Museumdirecteur Eilat Liber laat aan CBN News weten: "Het wordt het enige museum in de wereld dat het hele verhaal van Jeruzalem vertelt." 

De coronacrisis heeft de constante stroom van toeristen richting de heilige stad enigzins tot stilstand gebracht. En dat nadeel heeft het voordeel gehad dat er ongestoord aan de restauratie van de Toren van David gewerkt kon worden. Een precies werk dat veel geld heeft gekost. "Er komt een stuk moderne architectuur die het zeer delicate landschap en de omgeving ervan recht zal doen", zegt architect Yotam Cohen-Sagi.

Hij vervolgt: "Het is echt een uitdaging die je als architect maar eens in je leven krijgt. Dit is één van die projecten die je als architect hoopt te mogen doen. Dit project maakt de geschiedenis voor iedereen toegankelijk." De Toren van David werd door koning Herodes gebouwd op basis van het boek Hooglied. Daarin spreekt de schrijver over de nek van zijn geliefde als "de Toren van David". 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen