Trump en Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 november 2021 door Redactie

Merendeel Amerikaanse pro-Trump christenen gelooft in verkiezingsfraude Biden

Meer dan de helft van Amerikaanse pro-Trump stemmers gelooft dat Biden de presidentsverkiezingen in 2020 door middel van verkiezingsfraude heeft gewonnen. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Religion Research Institute. Onder de christenen geloven met name witte evangelicals in de verkiezingsfraude. 

In totaal werkten ruim 2.500 volwassenen mee met het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat 31 procent van Amerikanen in het algemeen geloven dat 'Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2020 eigenlijk heeft gewonnen'. Het verlies van de voormalige Republikeinse president kwam volgens bijna een derde van de Amerikanen dus door fraude. Twee derde van de Amerikanen gelooft dat Democratische president Biden eerlijk heeft gewonnen.

Met name Republikeinen geloven in de verkiezingsfraude (68 procent). Toch zijn er ook Democraten die geloven dat president Biden de verkiezingen niet eerlijk heeft gewonnen (6 procent). Er is daarnaast een duidelijk verschil te zien onder groepen christenen in de onderzoeksuitslag. Precies zes op de tien witte evangelicals gelooft dat er verkiezingsfraude is gepleegd. Dit is duidelijk meer dan onder witte Rooms-Katholieken (40 procent), witte algemene protestanten (37 procent), Spaanstalige Rooms-Katholieken (19 procent) of zwarte protestanten (18 procent).


Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Christenen zijn geroepen om het Woord van God te geloven.
H
Triest dieptepunt. Net als het bericht van vorige week dat het merendeel van de Amerikaanse 'wedergeboren christenen' gelooft dat Jezus niet de exclusieve weg tot zaligheid is.

Wellicht is een herdefiniëring van 'christen zijn' in de VS nodig. Het lijkt meer op een bepaalde bevolkingsgroep te slaan dan op een persoonlijke relatie met Jezus.