voorganger Reginald Moore
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 november 2021 door Redactie

Vrouw en dochter reageren op verlies vermoorde Amerikaanse voorganger: "Hij predikte vergeving"

Na de tragische moord op voorganger Reginald Moore (65) roepen Amerikaanse voorgangers op tot een eind van zinloos geweld op straat. Moore werd doodgeschoten toen hij van het Upper Room Christian Church-gebouw naar zijn auto liep na het leiden van een bijbelstudie, meldt de Christian Post. "Hij hield veel van God", aldus voorgangersvrouw Sharon Moore.

De vrouw van Moore reageert vol verdriet. "Ik kan niet eens nadenken, omdat ik zoveel pijn heb. Hij was een goede man en hield veel van God. Aan wie dit heeft gedaan vraag ik: geef jezelf aan bij de politie", reageert Sharon. "Hij was een goede man", vult dochter Daney Raqueal Moore aan. "Zijn onderwijs en prediking zal niet voor niets zijn geweest. Ik zal mijn leven in dienst stellen van het werk dat hij is begonnen en ervoor zorgen dat vrede, liefde en vreugde zal heersen."

In een podcast reageert Daney uitgebreider op het verlies van haar vader. "Hij predikte altijd dat Jezus zijn vijanden vergaf en wij dit ook moeten doen. We moeten mensen vergeven om vrij te zijn", aldus Daney in de Edifi with Billy Hallowell podcast over de moord op haar vader. "Mijn papa was een liefdevolle en grappige man... Hij had het verlangen om iedereen te bereiken met de boodschap van redding en hoopte dat mensen Jezus als Heer aan zouden nemen."

Ondanks de angst voor verdere schietpartijen, laten Californische christenen zich niet afschrikken. "We zullen ons niet verstoppen", aldus dr. Michael J. Fischer, voorganger van Greater Zion Church Family, op een persconferentie. "We zullen ons niet verstoppen en in angst leven. We zullen niet achterover leunen en anderen de baas laten spelen in onze gemeenschap." De politie doet onderzoek naar de moord en is nog op zoek naar de dader. Er heeft nog geen arrestatie plaatsgevonden. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen