Muskathlons 2022
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2021 door THDV

THDV organiseert Muskathlons in strijd tegen mensenhandel

Wereldwijd zijn er meer mensen het slachtoffer van mensenhandel dan toen de slavernij legaal was. Tot Heil des Volks (THDV) werkt al jarenlang met slachtoffers van mensenhandel en vrouwen die gedwongen in de prostitutie werken. Om aandacht te generen voor het probleem van mensenhandel en gedwongen prostitutie, slaan THDV en 4M ook komend jaar de handen ineen en organiseren zij twee Muskathlons in Nederland.

Slachtoffers van mensenhandel hebben veel gezichten. Het Rapport Mensenhandel van Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar wijst erop dat mensenhandel een groot maar vrijwel onzichtbaar probleem is in Nederland. "Achter de schijnbaar mooie werkelijkheid van prostitutie, schuilt een wereld van veel leegte, schaamte en angst", zegt ook Gert Hutten, directeur van THDV. De Muskathlon is een initiatief van 4M, een organisatie die al jarenlang opkomt voor mensen zonder stem. Schouder aan schouder met Compassion strijden zij tegen extreme armoede en samen met Open Doors vormen ze een eenheid in barmhartigheid en gebed voor de mannen en vrouwen die worden vervolgd vanwege hun geloof. De kracht van de Muskathlon ligt in het meenemen van mensen naar de rauwe frontlinie van extreme armoede en onrecht in de wereld. Het is de ontmoeting met de vaak schrijnende realiteit die zorgt voor bijzondere en blijvende verandering.

Tweede editie
Vorig jaar vond de eerste THDV Muskathlon plaats in eigen land. Veertig deelnemers trokken een week lang door Nederland, verdiepten zich in de wereld van gedwongen prostitutie, spraken met slachtoffers en hulpverleners en zetten op de laatste dag een unieke sportieve prestatie neer. Met het geld dat bij elkaar gelopen, gefietst en gewandeld werd, kon THDV onder andere de deuren openen van Crafted Stories, een winkel in het hart van de Jordaan waarvan de opbrengst naar Scharlaken Koord gaat. Deze stichting van THDV biedt hulpverlening aan prostituees. De Muskathlons van 2022 vinden plaats van 13 t/m 20 mei en van 7 t/m 14 oktober. Jesse van Melle, projectleider Muskathlon: "Het programma zal je verbinden met een van de grootste vormen van onrecht in ons land. Door jouw inspanning en toewijding draag je bij aan de vrijheid van hen die nú nog gevangen zitten."

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen