Kerk in Nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2021 door Redactie

Twee Nigeriaanse christenen vermoord door moslimterroristen tijdens kerkdienst

Twee Nigeriaanse christenen zijn vermoord bij een aanval op een kerk in Kaduna. De gelovigen kwamen op het leven bij een aanval tijdens een ochtenddienst in de kerk. Volgens Morning Star News werd de aanval gepleegd door Fulani-herders.

Joseph Hayab, woordvoerder voor lokale christenen van Christian Association of Nigeria (CAN), doet zijn beklag over het falen van de Nigeriaanse regering in het stoppen van de aanvallen door de herdersstam. "Christenen worden zonder pardon vermoord en de regering lijkt zich er niets van aan te trekken", aldus Hayab. "Deze mensen (de Fulani-herders, red.) vallen ons al veel te lang lastig."

Nigeria wordt geteisterd door verschillende groepen radicale moslims zoals Boko Haram, Islamitische Staat in West-Afrika (ISWAP) en de Fulani-herdersstam. De radicale moslims laten een spoor van vernieling en dood achter. De aanval op de kerk in Kaduna is een voorbeeld van een van de vele aanvallen op Nigeriaanse christenen. Het land staat op plek 9 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
We zijn ons als christenen nog te weinig bewust wat christenvervolging inhoudt.

Een ver van mijn bed.....

Het is goed dat CIP hier aandacht aangeeft.

Veel journalisten en media willen dit onder het tapijt stoppen. Waar zijn de helden die wel dit nieuws wel wereldkundig maken.

Want het is een feit dat wereldwijd in heel veel moslimlanden de radicale tak van de islam het op christenen heeft voorzien.

Die dreiging komt ook richting Europa en ons land en moet bestreden worden.H
Amen , Broeder ! Het is al moedig om dit aan de orde te stellen !!

Ik ben bang dat wij niet beseffen welke prijs zij betalen voor de navolging van Christus. (Dat is óns trouwens ook beloofd).

De Heer geve , dat wij uit onze comfortzone komen!
Toon meer antwoorden (1)