gevangenis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

04 november 2021 door Redactie

Getuigenis ex-satanist: "Mijn religie was het haten van christenen"

Na meer dan 33 jaar de duivel te hebben aanbeden kwam Brian Cole tot geloof in Christus. De voormalige satanist vertelt zijn getuigenis op Faithwire. "Ik had een tatoeage van het kruis op de onderkant van mijn voet, zodat ik God zou vertrappen met elke stap die ik zette", aldus Cole over zijn oude leven.

Als jongen van 10 jaar oud kwam Cole voor het eerst in aanraking met kinderen uit een satanskerk. "Ik wilde alles doen wat deze kinderen deden", aldus Cole. De jongen kwam uit een slechte thuissituatie met een gewelddadige vader en werd op school veel gepest. Hij raakte met de kinderen bevriend en voelde zich voor het eerst deel van iets. Toen hij 18 werd gaf hij zich volledig over aan de satanskerk. "Ik liet toe dat ik bezeten werd."

Ondanks dat Cole geloofde in satan, geloofde hij niet in God. "Ik geloofde niet in het bestaan van Jezus. De Bijbel was in mijn ogen een mythologisch boek. Mijn religie was het haten van christenen", vertelt Cole. Alles veranderde toen Cole op 44-jarige leeftijd niet voor het eerst in de gevangenis belandde. "Ik wilde niet meer leven." De crimineel wist dat het zo niet langer kon en hij begon de Bijbel te lezen, ondanks zijn sceptische houding.

Zonder verklaring lag er ineens het boek 'The Case for Christ' van Lee Strobel op de vloer van Coles cel. "Toen ik het boek uit had kon ik niet langer ontkennen dat Jezus had bestaan. Heel mijn leven was ik op zoek geweest naar de waarheid, nu had ik het eindelijk gevonden", vertelt Cole. Het leven van Cole veranderde drastisch. Inmiddels is de voormalig satanist een voorganger. "Het geloof heeft me op zoveel manieren vrijgezet, dat ik niet weet waar ik zou moeten beginnen", getuigt de nu voorgange.

Luister naar het hele verhaal van Cole in de laatste aflevering van 'The Playing With Fire Podcast'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Wat een geweldig getuigenis!