William Neil 'doc' Gallagher - YouTube
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2021 door Redactie

Auteur christelijke bestseller krijgt levenslange gevangenisstraf voor oplichting

William Neil 'Doc' Gallagher (80) wordt veroordeeld voor het oplichten van meer dan 190 christenen ter waarde van minstens 23 miljoen dollar. De Amerikaanse auteur van de bestseller 'Jesus Christ, Money Master' is maandag veroordeeld voor een celstraf van 30 jaar, meldt de Christian Post. "Op meedogenloze wijze lichtte hij cliënten op die hem al jaren vertrouwden", aldus advocaat Lori Varnell, verdediger van opgelichte ouderen in Tarrant County.

Gallagher was de oprichter en voorzitter van Gallagher Financial Group. Het bedrijf was gericht op 'het verspreiden van Gods liefde en troost aan zoveel mogelijk mensen door hun financiële zorgen weg te nemen en geestelijk, emotioneel en op het gebied van familie te steunen'. Daarnaast zond Gallagher jaren een reclamespotje uit op de radio met de voor Amerikanen bekende zin: "See you in church on Sunday." (We zien je zondag in de kerk, red.)

Ondanks de christelijke visie van het bedrijf, was Gallagher volgens de aanklagers vooral bezig met het aftroggelen van geld van oudere christelijke miljonairs. Uit onderzoek bleek dat Gallagher in vijf jaar tijd zestig ouderen bijna twinitg miljoen dollar armer maakte als 'financieel adviseur'. Hij liet de ouderen zogenaamd investeren, maar deed op één investering na niets met het geld en hield het geld voor zichzelf. De gepikeerden klaagden Gallagher aan en eisten levenslang voor de oplichter. "Ik vertrouw niemand meer, behalve God en mijn familie", stelt een van de slachtoffers, Susan Pippi.

In de rechtszaak van drie uur lang, werden twaalf slachtoffers van Gallagher gehoord. "Sommigen moesten hun huizen verkopen, geld lenen van hun kinderen of parttime werken om hun rekeningen te kunnen blijven betalen", aldus de advocaat van de aanklagers. "Ze hebben hun vertrouwen in veel mensen verloren en te maken met depressie, omdat ze hun geld zijn verloren door Gallaghers bedrijf." 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Voer voor critici. Het heeft mij al lang geleden laten zien, dat geld mensen verandert en op ideeën brengt die niet altijd stroken met het doel waarvoor het is gegeven Ik refereer aan de befaamde money preaching door buitenlandse evangelicals, die wonen als filmsterren. In een Afrikaans land zag ik dat in lompen gehulde arme mensen, hun giften in grote blauwe vuilnistonnen stopten en de voorganger die daartoe opriep, een gouden Rolex droeg. Jullie allemaal kunnen net zo rijk worden als ik, want dat is Gods wil, ook voor jullie.
M
Hoe beschadigend voor het koninkrijk van onze Heer.

Heel heel erg.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)