Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2021 door Patrick Goede

17 zendelingen Haïti nog altijd ontvoerd; families doen beroep op Biden

Zeventien zendelingen worden nog altijd gegijzeld door de 400 Mawozo gang in Haïti. De criminelen willen in totaal 17 miljoen dollar losgeld voor de zendelingen hebben. Families van 26 Amerikanen die in het buitenland vastzitten doen nu een uiterste smeekbede richting president Joe Biden om zich het lot van al deze mensen aan te trekken, dat laat de Christian Post optekenen.

"Dit is de zeventiende dag waarop de zeventien zendelingen gevangen worden gehouden. Onze medewerkers en hun families blijven in spanning zitten terwijl stemmen van over de hele wereld zich richten tot God om de gegijzelden te bevrijden", aldus Christian Aid Ministries in een statement. 

De James W. Foley Legacy Foundation schreef een open brief aan president Biden: "We zijn blij dat u afgelopen februari tijdens uw eerste oproep tot vrijlating een aantal van onze mensen die vastzitten bij naam noemde. Die oproep verschafte ons hoop. Toch bevinden veel van deze mensen zich acht maanden later nog steeds in dezelfde situatie, of zelfs in ergere omstandigheden. We blijven in onze ontmoetingen met de autoriteiten vaak in het ongewisse over wat er voor onze geliefden gedaan wordt door de regering."

In totaal zijn er op Haïti zes mannen, zes vrouwen en vijf kinderen ontvoerd. Vooral om die laatste groep zou president Biden zich zorgen maken. De leeftijd van de gegijzelden loopt van een 8 maanden oude baby tot een 48-jarige. Het gaat om 16 Amerikanen en een Canadees. Wereldwijd worden er meer Amerikanen vastgehouden die losgeld dienen op te leveren. President Biden stuurde vlak na de ontvoering op Haïti drie FBI-agenten richting het land. Hij wordt dagelijks op de hoogte gehouden van de situatie volgens U.S. National Security Advisor Jake Sullivan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen