Tom de Nooijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2021 door Redactie

Ongevaccineerd SGP-raadslid ontvangt tal van haatreacties na tv-optreden

SGP-raadslid Tom de Nooijer uit Oldebroek was vorige week te gast bij TV Gelderland om te vertellen waarom hij zich niet laat vaccineren en wat hij ervan zou vinden als hij daardoor in het ziekenhuis terecht zou komen. Het leverde tal van hatelijke reacties op, al geeft De Nooijer zelf aan nog veel meer positieve reacties te hebben ontvangen.

Tijdens de uitzending kreeg het SGP-raadslid de vraag of hij vindt dat hij iets uit zou moeten leggen als hij als ongevaccineerd persoon met corona wordt opgenomen in het ziekenhuis. De Nooijer was daar duidelijk over: “Ik vind niet dat ik wat uit heb te leggen. Ook gevaccineerden worden opgevangen in het ziekenhuis als zij zorg nodig hebben. Als iemand heel erg lang heeft gerookt, of iemand is door eigen toedoen heel erg dik, heeft veel alcohol gedronken, of andere ongezonde keuzes gemaakt, dan wordt er nooit gezegd: leg maar even uit waarom jij in het ziekenhuis ligt. Zo gaan we niet met mensen om. Met niemand. De zorg is van iedereen, gevaccineerd of ongevaccineerd.”

Het leverde een storm aan reacties op waarbij sommige ronduit hatelijk waren. Maar er kwamen nog veel meer positieve reacties, zo schrijft De Nooijer op Twitter: ‘Boze reacties, maar nóg meer bijval. De persoonlijke appjes, mailtjes en belletjes met support zijn niet bij te houden. Maar weet dat het me goed doet, des te meer in deze tijd waarin de druk op ongevaccineerden toeneemt. Bedankt!’

Toch waren de reacties zeker niet mals. Zo noemde iemand De Nooijer een ‘farizeeër die vast en zeker door Jezus Christus uit de tempel gelazerd zou worden’ en werd hij een ‘egoïstische christenhond’ genoemd. ‘Het klimaat richting ongevaccineerde (christenen) verhardt’, schrijft De Nooijer op Twitter. ‘Mijn oproep: discussieer inhoudelijk en respecteer ieders persoonlijke keuze. Ik veroordeel niemand die zich wél laat vaccineren. Kan dat andersom richting mij ook? Vervolgens sta ik uiteraard open voor het inhoudelijke gesprek. Volgens mij is het eigenlijk niet zo moeilijk.’

Bij BNR stelde het SGP-raadslid zich zorgen te maken over hoe mensen in dit land met elkaar omgaan: “De grap is dat de mensen die dit allemaal over mij uitstorten vaak in hun profiel D66, GroenLinks of BIJ1 hebben staan. Dat waren volgens mij de partijen die altijd gingen voor verbinding, inclusie en samenleven. Ironischer kan het helaas niet.”

Toch krijgt De Nooijer op Twitter ook bijval. ‘Laten we Tom de Nooijer even een hart onder de riem steken’, schrijft zijn partijgenoot Edwin Bouw. 'Wat een nare reacties krijgt hij. Zover de ‘vrijheid van meningsuiting’.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Het is toch te gek dat er geen vrije keuze meer is om niet te vaccineren!! Dit is gewoon discriminatie.

Respect voor Tom dat hij zich uitspreekt. Bid dat er steeds meer mensen gaan zien en durven uit te spreken dat er respect voor elkaars keuze zal zijn!!