Kerken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2021 door Patrick Goede

Christelijk Amerika verdeeld over 'aanpak' Halloween; van duizend kilo snoep tot "niet Bijbels"

Halloween verdeelt christenen in Amerika. Zo koos de ene kerk ervoor om te waarschuwen tegen de gevaren van Halloween, terwijl de ander juist duizend kilo snoep uitdeelde aan jonge deelnemers van het festijn. Wat voor de ene christen een "vrolijk en onschuldig feest" is, ziet de ander als "heidens" en "niet Bijbels". Die conclusie trekt de Christian Post.

Voorganger Branden Norman van de Remnant Church in Indiana besloot het groots aan te pakken. Zijn kerk deelde 2000 pond snoep uit tijdens Halloween. "Ons hart is altijd gericht op familie zijn. Hier in Remnant Church zijn we echt bezig om ons in te leven in hun behoeftes."

DJ
Het bleef daarom niet alleen bij snoep, een schuimmachine en een live DJ moesten afgelopen zondag zorgen voor nog wat extra feestvreugde. "Het is erg belangrijk dat deze families samenkomen en herinneringen kunnen maken. Er is zoveel gaande tegenwoordig. Wij willen helpen bij dat proces en mensen hoop geven, dit kan daar aan bijdragen", zegt Norman.

Pastor Ron Smith van de Church of the King in Texas besloot juist geen Halloween te vieren omdat hij het feest als "niet Bijbels" ziet en "heidens". Onderzoek wees uit dat 54 procent van de christelijke Amerikanen het feest als "goed vermaak" beschouwen. Slechts 18 procent probeert het feest te vermijden vanwege de heidense elementen. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een kind uit onze buurt sliep slecht en had tijdens de nacht huilbuien en was bang. Mijn vrouw deed kinderwerk en genoemd kind bezocht de kinderclub. De moeder van het kind vroeg om hulp en vroeg of mijn vrouw daar thuis kwam bidden. De slaapkamer van het kind was behangen met occult behang en griezelige voorstellingen. Na gebed vroeg mijn vrouw aan de moeder of ze de kamer opnieuw wilde behangen, maar dan met normaal behang. Zo geschiedde. Het kind sliep daarna goed en had nergens meer last van.
Vervolg:

Hoeveel mensen dromen na een enge film en hoe vaak hoor je dat niet?

Tijdens die dromen komt het onderbewuste in actie omdat er niet direct controle op is. Hiernaast geloof ik in de actieve werking door en van de geestenwereld. Niet voor niets wordt gewaarschuwd ons verre van occulte zaken te houden zoals glaasje draaien en spiritisme. Zie ook https://bijbelenonderwijs.nl/bijbel-en-onderwijs/kind-en-occultisme.