Pastor mishandeld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2021 door Patrick Goede

Indiase pastor stopt noodgedwongen met kerkdiensten door mishandeling en dood vrouw

In april verloor pastor Raj Masih zijn vrouw aan de gevolgen van corona. Hij bleef alleen achter met zijn drie kinderen en werd vervolgens in september van dit jaar mishandeld en bedreigd door extremistische hindoes. "Ik kwam onder de blauwe plekken thuis die avond. Mijn kinderen waren doodsbang", vertelt Masih.

Morning Star News deelt het verhaal van de voorganger uit India die nu noodgedwongen zijn kerkdiensten moet staken. Maar liefst 25 hindoes trapten en sloegen in september op hem in met de boodschap dat hij zijn kerkdiensten moest stoppen. "Voor het eerst in negen jaar stop ik nu met het werk van de Heer. Mijn kinderen van 12, 9 en 7 zijn nu al een maand niet naar school geweest. Het is voldoende voor hen dat ik leef. Ik moet voor hen zorgen."

Door de bedreiging is het gezin inmiddels ondergedoken. "Ongeveer 300 mensen bezochten de kerkdiensten. Meer en meer hindoes kwamen tot geloof in Jezus Christus omdat ze hun familieleden sterker in het geloof zagen worden, ze lieten daarbij hun afgoderij achter zich", aldus Masih.

Door de groei van de gemeente nam helaas ook de weerstand van extremistische hindoes toe. Pastor Masih vraagt om gebed voor hem en zijn kinderen.
 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen