Chinese kerk - christenvervolging
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 november 2021 door Redactie

Chinese christen getuigt van vervolging: "Niet wij, maar Christus wordt aangevallen"

Een gemeentelid van de Chinese kerk Early Rain Covenant Church (ERCC) getuigt van de vervolging waar hij mee te maken heeft in het communistische land. "Gelukkig hebben we God, anders was ik erg kwaad geweest", aldus christen Dai Zhichao in gesprek met China Aid.

De christen heeft te maken met bedreigingen en vandalisme in het appartementencomplex waar hij woont. Een groep onbekenden bonste vroeg op een ochtend op de deur van het gezin. Het sleutelgat van het huis werd gevuld met lijm en de familie zat een tijdje zonder stroom. Daarnaast werd er 'betaal je schuld' op de deur geschreven. "We waren erg bang", vertelt Dai. "Gelukkig hebben we God, anders was ik erg kwaad geweest. Bid alsjeblieft dat God ons vrede biedt in deze tijd van vervolging."

De belaging van zijn huis is niet de eerste keer dat Dai te maken heeft met vervolging. Hij werd meerdere malen gearresteerd en bracht om zijn christelijke geloof veertien dagen door in de gevangenis. Ondanks de vervolging houdt Dai stevig vast aan het geloof. "Wanneer ze heren dat we God aanbidden worden we aangevallen. Eigenlijk vallen ze niet ons, maar Christus aan. God, help ons om de diepe betekenis van het kruis beter te omvatten. Er is geen beter bron van kracht dan het Evangelie. Moge de Heilige Geest ons leiden!"

China staat op plek 19 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Chinese christenen hebben te maken met vervolging door de overheid en strenge regels tegen het christelijk geloof. Volgens de hulporganisatie vreest de Chinese Communistische Partij dat christenen een probleem vormen wanneer zij naar God zullen luisteren in plaats van de overheid.


Christenvervolging
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen