Britse vlag lhbti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2021 door Redactie

Britse minister stelt christenen gerust na zorgen om wet tegen homogenezingstherapie

De Britse overheid is bezig met het doorvoeren van een wetsvoorstel tegen 'homogenezingstherapie', waaronder gesprekken en gebed gericht op het helpen van LHBTI'ers in het omgaan met voor hen ongewenste gevoelens. Kerken zijn bang voor de gevolgen van het wetsvoorstel, meldt Christian Today. Britse minister Liz Truss stelt christenen gerust: "Het uiten van een religieuze opvatting zal nooit strafbaar worden gesteld."

In de huidige versie van het wetsvoorstel wordt nadrukkelijk gesteld dat terloopse gesprekken, het delen van een visie op homseksualiteit, gebed in de privésfeer of losse uitspraken niet worden verboden. Minister Liz Truss probeert christenen gerust te stellen. Volgens haar zal de wetgeving geen invloed hebben op de dagelijkse geloofspraktisering van christenen. "Een volwassene die ervoor kiest om celibatair te leven heeft de vrijheid hiervoor te kiezen. Ouders blijven vrij in het opvoeden van hun kinderen met de normen en waarden waar zij achter staan. Daarnaast zal het uiten van een religieuze opvatting nooit strafbaar worden gesteld als onderdeel van genezingstherapie", aldus Truss.

In het opstellen van de wetgeving tegen homogenezingstherapie houdt de overheid rekening met christenen en andere gelovigen. "De overheid blijft in gesprek met geloofsgemeenschappen om een wetgeving op te stellen die effectief is in het beschermen van mensen, maar ook de vrijheid van geloof in stand houdt", licht Truss verder toe.

Het Britse Christelijk Instituut (CI) noemde eerder de manier waarop de overheid het nieuwe beleid tegen homogenezingstherapie probeerde uit te rollen alarmerend. Het instituut zette de wetgeving uiteen en trok minder geruststellende conclusies dan minister Truss. Volgens CI worden mogelijk vrijwillige en vriendelijke pastorale gesprekken en ongedwongen gebed strafbaar wanneer deze gericht is op het helpen van een gelovige LHBTI'er. "Dit is een schending van de rechten van christenen om hun geloof te praktiseren", aldus CI. 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het zou toch de omgekeerde wereld zijn als het zou worden verboden om mensen in nood te helpen.

Overigens is homofilie geen ziekte, maar een geneigdheid die niet is zoals God bedoeld heeft, en waarvan men mag en kan worden verlost.
H
Inderdaad, homoseksualiteit is geen ziekte, is dus ook niet te genezen. Wel zijn de lijders eraan er vanaf te helpen, zoals al in duizenden gevallen is gebeurd. Ik vergelijk het vaak met roken. Ook niet aangeboren, maar aangeleerd. Maar als je er eenmaal aan begint, is het toch moeilijk er weer vanaf te komen. Maar je moet wel willen. Want uiteindelijk wint de aanhouder.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)