Suriname
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2021 door Patrick Goede

Kerken in Suriname verenigen zich tegen vaccinatiedwang: "Wij accepteren dit nooit"

Kerken in Suriname hebben zich uitgesproken tegen het coronabeleid van de Surinaamse regering. "Daag ons niet uit om het aan u verleende mandaat terug te nemen", waarschuwt een woordvoerder die spreekt namens meer dan honderd kerken in Suriname. Er werd eerder toestemming vanuit de kerken gegeven voor het doorvoeren van verschillende maatregelen vanwege de coronapandemie. Maar de maat lijkt vol te zijn.

"Wij zijn, met name om Bijbelse redenen, faliekant tegen elke vorm van vaccinatiedwang. Direct of indirect. De Bijbelse redenen kunt u vinden in onder andere Mattheüs 6:33: 'Zoek eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid. Al het andere zal u geschonken worden.' Wij zoeken dus als eerste de gerechtigheid van God. Verder gaat het in zoveel andere bijbelteksten over deze gerechtigheid. De Bijbel zegt immers ook: 'Gerechtigheid en rechtvaardigheid verheft een natie.' We willen duidelijk maken dat zelfs God geen enkel mens dwingt om Hem te dienen en te volgen. Omdat Hij ons heeft geschapen met een vrije wil. Dat respecteren wij en daar willen wij ons aan houden."

QR-code
De woordvoerder vervolgt: "De afgelopen weken en maanden hebben wij geconstateerd dat de huidige regering een beleid heeft gevoerd van angstzaaien, polarisatie, schoffering, haatzaaien en het criminaliseren van een deel van de samenleving. Er is ook sprake van medische discriminatie, terwijl er een eed is afgelegd door de medici. De QR-code die men aan het einde van deze maand wil introduceren is een introductie van segregatie in Suriname. De medische discriminatie is hiermee compleet. De medische status van een mens is nog steeds een privé-aangelegenheid. Het recht op privacy wordt geschonden."

De woordvoerder spreekt verder van "onderdrukking" en het "brodeloos maken" van meer dan de helft van de bevolking van Suriname. "Op grond van deze constateringen willen de ongeveer 110 kerken en organisaties met klem benadrukken dat wij deze ontwikkelingen in onze natie ernstig veroordelen. Wij doen een dringend beroep op de huidige regering van Suriname om dit heilloos pad per direct te verlaten. Wij zullen uw vaccinatiedwang, medische discriminatie, haatzaaierij, polarisatie, segregatie en apartheid nooit accepteren, tolereren of gedogen. Laat dat duidelijk zijn."


Vaccinatie
- Arts Alie Hoek heeft een boodschap voor complotdenkers: "Vaccinatie is een cadeau van God"
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- Het coronavaccin komt eraan: reden om te juichen?
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Deze drie keuzes moet je maken als je je laat vaccineren als christen
Meer over Vaccinatie »

Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Respect! Deden Nederlandse kerken dat ook maar!!!!
P
Respect? Waarom in vredesnaam? De Nederlandse kerken doen ook het nodige, maar zijn in ieder geval niet zo bot. En deze Surinamers bieden geen enkel alternatief aan, zeggen alleen maar: wij accepteren dit niet. Geen respect van mij dus, een doodlopende weg. En hebben we deze mensen in de afgelopen decennia ook zulke ferme uitspraken horen doen toen hun eigen land verscheurd werd door moord en onrecht?
W
Geweldig! En waar zijn de Nederlandse kerken? Wat is er hier aan de hand? Ik krijg het benauwd van Nederland. De kerken zie en hoor ik niet. Het is triest.. We denken rijk te zijn. Maar ons land, onze kerken zijn arm blind en naakt. Koop ogenzalf van de Heer! En ook onze kerken lijken erg lauw te zijn! Pas op anders spuugt de Heer u uit!
Toon meer reacties (1)