Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

01 november 2021 door Jeffrey Schipper

Andries Knevel is vijf jaar na IC-opname een dankbaar mens: "Ik ben een dankbaar mens"

"Het is vandaag vijf jaar geleden dat ik met een ernstige legionella werd opgenomen. Er volgden 23 dagen Intensive Care en paar dagen kunstmatig coma. Ik ben volledig hersteld en voel me een dankbaar mens", laat EO-presenator Andries Knevel weten via Twitter.

De journalist en programmamaker was in 2016 voor EO-metterdaad in Bolivia. Daar loopt hij een ernstige legionella besmetting op. Knevel: “Ik werd van het een op het andere moment doodziek", zei hij eerder in gesprek met Hour of Power. "Hoge koorts, vermoeidheid, duizelig, zweten, misselijk, alles! Het team dacht aan verlate hoogteziekte: die oude man heeft een beetje stoer gedaan door te klimmen naar 4600 meter hoogte, dus hij wordt gestraft.” Terug in Nederland werd een dubbele longontsteking geconstateerd. Er werd gevreesd voor het leven van Andries en daarom werd hij in een kunstmatige coma gebracht.

Ik moest dus afscheid nemen van mijn vrouw en kinderen. Ik vertelde hen dat ik me geborgen wist in de handen van God. Dat was een dramatisch moment, maar ook één van zekerheid. Ik had zoveel rust!” De periode die daarop volgde, was een periode van wachten en bidden. Uiteindelijk werd Andries wakker maar het duurde nog heel lang voordat hij buiten levensgevaar was.

Bekijk het gesprek met Hour of Power (gehouden in 2017) terug:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen