Soedan protest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2021 door Redactie

Gebedsoproep noodsituatie na staatsgreep in Soedan: "We kunnen alleen maar wachten en bidden"

Op 25 oktober pleegde het leger van Soedan een staatsgreep waarbij ze verschillende politici, waaronder de premier, arresteerden. Een Soedanese christen doet namens gelovigen in Soedan een dringende oproep tot gebed in de landelijke crisis. Gelovigen worden getroffen door de crisis die volgde op de gebeurtenis en roepen dringend op tot gebed, meldt Open Doors.

De hulporganisatie voor vervolgde christenen sprak met een anonieme christen uit Soedan. "Geldautomaten doen het niet meer. Doktoren voeren alleen nog levensreddende operaties uit en weigeren verder het land te helpen in deze situatie. Winkels zijn gesloten. Het internet en telefoons werken niet meer, waarschijnlijk om de verspreiding van nieuws en informatie tegen te gaan", aldus de anonieme bron.

"We roepen op tot gebed voor Soedan. Bid de komende uren voor ons. We hopen dat er verandering zal komen in de situatie. We hopen dat er vrede gesloten zal worden. We hopen en we hopen maar. Ook dat alles voorspoedig en normaal zal verlopen. Het enige wat we kunnen doen is wachten en bidden dat God in zal grijpen in de situatie voor er bloed zal vloeien. We hopen... we hopen... Hopelijk zien we snel een verandering. Daar hopen we op. Bedankt!", luidt de oproep tot gebed van de Soedanese christen.

Twee jaar na het verdrijven van dictator Omar al Bashir pleegt het Soedanese leger een staatsgreep. Militairen arresteerden de premier en andere politici. Het Afrikaanse land zat al een langere periode in de financiële problemen. "Er is een soort moedeloosheid onder de jeugd ingetreden, omdat het economisch zo slecht gaat", geeft NOS-verslaggever Bram Vermeulen aan. Het hele land raakte na de coup ontregeld. Op de staatsgreep volgden massaprotesten, nadat premier Hamdok opriep tot vredig verzet. De protesten liepen uit de hand en gingen gepaard met plunderingen en brandstichting. Op zondag werden doden gemeld bij de protesten, het leger geeft aan niet op de burgers te hebben geschoten. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen