Vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 november 2021 door Redactie

Bezorgde burgers verspreiden stickers op Biblebelt: 'Stel de Heer, uw God, niet op de proef'

Een groep bezorgde burgers die zichzelf Actiegroep Matteus 4 noemen, hebben stickers op de Biblebelt verspreid waarmee ze mensen willen overhalen zich te laten vaccineren. Daarbij wordt een Bijbeltekst aangehaald.

De stickers zijn op verschillende plaatsen in de Biblebelt op lantaarnpalen, stoplichten en andere herkenbare plaatsen geplakt. Op de stickers staat een tekst uit Mattheüs 4: ‘Stel de Heer, uw God niet op de proef.’ Daaronder staat een verwijzing naar het Bijbelgedeelte, gevolgd door een vaccinatieoproep.

Het Bijbelse citaat komt uit het Bijbelgedeelte waarin Jezus verzocht wordt door de satan in de woestijn. Deze laatste vraagt Jezus om van de rots te springen omdat de engelen Hem dan toch wel zullen redden, zoals in de Bijbel beschreven staat. Jezus antwoordt vervolgens dat er ook iets anders in de Schrift geschreven staat: “Stel de Heer, uw God, niet op de proef.”

Actiegroep Matteus trekt de vergelijking met christenen die zich niet laten vaccineren en vragen zich af waarom ze God op de proef stellen en Hem uitdagen ze te beschermen, terwijl er een vaccin beschikbaar is. Ze zijn begonnen met de stickeractie omdat ze zich zorgen maken over de toename van het aantal coronabesmettingen en de ziekenhuisopnames in onder meer de Biblebelt.

Er ligt de afgelopen tijd een vergrootglas op de Biblebelt en ongevaccineerde christenen. Dit terwijl nog geen drie procent van de ongevaccineerden in Nederland die keuze maken omdat ze christen zijn.


Corona
- Arts Alie Hoek: "Overheid mag vaccinatiedrang uitoefenen"
- Kerk Sliedrecht volgt advies overheid en vervroegt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Deze tekst is volkomen uit de context gehaald en wordt nu als dwangmiddel gebruikt om de eigen visie op te dringen. Pas maar op wanneer je Gods Woord voor deze doeleinden gaat gebruiken.
De tekst uit Psalm 91 (over Godsvertrouwen in gevaren) werd door de boze volkomen uit de context gehaald: ‘Indien U Gods Zoon bent, spring dan van het hoge dak van de tempel naar beneden, dan zal God U behoeden en zullen Gods engelen U veilig opvangen. (Want dan levert U voor allen op het tempelplein beneden het overduidelijke bewijs, dat God met U is).’

De boze misbruikte Psalm 91: 11 en 12 voor zijn doeleinde: om Jezus te verleiden tot waaghalzerij en zo tot ongehoorzaamheid aan God.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)