Biden en Paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 november 2021 door Redactie

Paus vertelt Biden dat hij aan mag gaan bij avondmaal: "Hij noemde mij een goede katholiek"

Wie mag er wel en niet aangaan bij het avondmaal? Een omstreden vraag onder Amerikaanse bisschoppen, die besloten pro-abortus politici, waaronder president Biden, te weigeren bij de communie, de Rooms-Katholieke vorm van het avondmaal. Tijdens zijn ontmoeting met de paus afgelopen week, gaf het hoofd van de Rooms-Katholieke kerk aan dat dit onterecht is. Biden sprak met Associated Press (AP) over de ontmoeting.

De twee prominente Rooms-Katholieken bespraken samen onderwerpen zoals de klimaatverandering, armoede, de coronapandemie en alledaagse dingen. Er was in het gesprek zelfs ruimte voor een grapje. Volgens de Amerikaanse predisent kwam het omstreden onderwerp abortus niet ter sprake. "Hij noemde me wel een goede katholiek en zei dat ik gewoon communie mag ontvangen", aldus Biden.

Naar aanleiding van het pro-abortusstandpunt van Joe Biden besloten Amerikaanse bisschoppen dit jaar dat de president niet meer deel mocht nemen aan de heilige communie in de Rooms-Katholieke kerk. De paus raadde deze beslissing al eerder af, maar de bisschoppen trokken zich niets aan van het advies. Per bisdom wordt besloten hoe ze omgaan met de communie. De eerste pro-abortuspoliticus is al geweigerd bij het sacrament. De kerk waar Biden vaak naartoe gaat, gaf echter aan dat zij niet van plan is de president het sacrament te ontzeggen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik denk inderdaad dat Biden een goede katholiek is…