RMU
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 november 2021 door RMU

RMU en TUA bezinnen op toenemende tweedeling en dwang in de samenleving

Op D.V. maandag 8 november organiseert de RMU in samenwerking met de TUA een symposium in Apeldoorn. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Overheidsingrijpen en gewetensvrijheid in tijden van crisis’. Onder andere mr. dr. T. van Kooten en mr. J. G. Schreuders zullen een lezing houden, waarop wordt gereageerd door mr. dr. P.T. Pel en prof. dr. mr. W.A. Zondag. Eveneens vindt er een panelgesprek plaats, geleid door drs. J. Kloosterman. Zowel de ethische als de juridische aspecten van de vragen rondom overheidsingrijpen, grondrechten en geweten worden belicht.

Het symposium is een van de eerste gezamenlijke activiteiten van de RMU en de TUA. De verbinding tussen de twee organisaties is de bijzondere leerstoel bekleed door prof. dr. mr. W. A. Zondag. Prof. dr. H. J. Selderhuis, hoogleraar kerkgeschiedenis en kerkrecht, is blij met het symposium: "De eerste gezamenlijke activiteit van TUA en RMU in het kader van de leerstoel van prof. dr. mr. W.A. Zondag gaat meteen over een spannend en hoogst actueel onderwerp. Ik ben zeer benieuwd wat deze bijeenkomst gaat opleveren!"

RMU-bestuurder Jan Kloosterman ziet sterk de relevantie in van het onderwerp van het symposium: "Welke ruimte is er voor een (gewetens)bezwaarde volgens de wet en in het publieke debat? Dat is bepalend voor de tolerantie in de praktijk." In de paneldiscussie waar het symposium mee afsluit, zal deze vraag onder andere besproken worden met zorgwerkgevers, juristen en zorgwerknemers. Al met al vormt het symposium een mooi begin van de samenwerking tussen de RMU en de TUA.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen