Sanne Wittingen (28)
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2021 door Stichting téphanos

Stichting Stéphanos benoemt veldwerker voor Zambia

Stichting Stéphanos heeft Sanne Wittingen (28) benoemd voor het project in de regio rondom Petauke, Zambia. Dat meldt stichting Stéphanos.

Sanne is woonachtig in Veenendaal en belijdend lid van de Gereformeerde Gemeente aldaar. Sanne heeft de Pabo afgerond en is sinds 2015 werkzaam als leerkracht basisonderwijs op de Rehobothschool in Kootwijkerbroek. Sanne heeft als vrijwilliger 8 maanden buitenlandervaring opgedaan in Malawi.

Ze hoopt samen te gaan werken met Anneke van Asselt en Irene Swets. Beide veldwerkers zijn al meerdere jaren actief in Zambia voor de reformatorische stichting Stéphanos. Het hoofddoel van het project in Zambia is om jongeren en volwassenen in aanraking te brengen met Gods Woord onder andere door middel van alfabetisering en evangelisatie onder de bevolking. Ook verzorgt het team training en toerusting van zondagsschoolleiders. Daarnaast werken ze aan verspreiding (on- en offline) van de Bijbel en vertaling van christelijke lectuur. Hieruit voortvloeiend wordt ook materiële ondersteuning geboden. Sanne zal dit team gaan versterken.

Na een voorbereidingsperiode die voornamelijk zal bestaan uit taal- en cultuurstudie en het opzetten van een thuisfrontteam, hoopt zij D.V. het eerste halfjaar van 2022 uitgezonden te worden naar Zambia.  

Stéphanos is ook werkzaam in Malawi. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Stichting Stéphanos weet zich bij al haar werk gebonden aan Gods Woord en de drie Formulieren van Enigheid. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen