Gevangene leest de Bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2021 door Redactie

Studie wijst uit: gevangenen worden letterlijk een beter mens door bijbelstudie

De gevangenen waren vergevingsgezinder, aanspreekbaarder, dankbaarder en hadden zichzelf beter in de hand na bijbelstudie. Dat constateert een studie van Prison Fellowship International (PFI) en Baylor University. Nadat ze een achtweekse bijbelstudie over het Bijbelboek Markus volgden, worden gevangenen dus letterlijk een beter mens.

Na onderzoek onder meer dan 600 gevangenen in Colombia en Zuid-Afrika bleek dat de bijbelstudie de gevangenen ook hielp hun depressieve gevoelens, hun angst en boosheid te verminderen. De onderzoekers in Zuid-Afrika vinden dat het onderzoek bewijst dat het betrekken van religie belangrijk is om gevangenen te transformeren. 

Prison Fellowship International hoopt de studie uit te breiden en andere gevangenissen bij het onderzoek te kunnen betrekken. "De programma's, die geleid worden door gelovige vrijwilligers, doen veel om mensen en gevangenissen te veranderen", zegt Byron Johnson, oprichter van het Baylor Institute for Studies of Religion. "Ik zou niet weten waar we zonder deze bedieningen zouden zijn."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen