Hongarije
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 november 2021 door Patrick Goede

Hongarije compromisloos in beschermen christelijke waarden en grenzen tegen massamigratie

Hongarije blijft nog altijd achter zijn strenge migratiebeleid staan. Toen miljoenen vluchtelingen vanuit Syrië naar Duitsland probeerden te vluchten besloot Hongarije een groot hek te bouwen op de grens met Servië. Nu er weer een golf aan Afghaanse vluchtelingen verwacht wordt laat Hongarije zijn strikte beleid niet los. "We zullen de grenzen bewaken en de druk van buitenaf blijven weerstaan."

CBN News brengt verslag uit van de maatregelen die Hongarije nam om de grote groep migranten tegen te kunnen houden bij de grens. Omdat de Verenigde Staten ook met een groot migratieprobleem kampen wordt de problematiek in Europa met interesse gevolgd. Minister van buitenlandse zaken, Peter Szijjarto, zei daar tijdens een Europese ontmoeting het volgende over: "Wij bepalen zelf wie er onze grenzen binnenkomt en wie niet. Wij bepalen zelf met wie we bereid zijn samen te leven."

Pastor Sandor leidt de grootste evangelische kerk in Hongarije en is blij met de harde opstelling van het land. "Migratie heeft al tot een flinke culturele clash geleid en dat zal alleen nog maar erger worden. Door iedereen toe te laten maak je een grote fout en verkwansel je de nalatenschap van de apostel Paulus. God stuurde hem naar Europa en legde het fundament voor dit continent. Ik ben bereid om te vechten voor onze Judeo-christelijke openbaring."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Hongarije heeft groot gelijk, het zou een voorbeeld voor de res5t van Europa moeten zijn. Islam mag geen vaste voet krijgen in ons continent, hoewel ik het gevoel heb dat we al te laat zijn. Desondanks: stop islam.
V
Bijna niemand weet dat Hongarije veel grote projecten heeft met hulp voor vluchtelingen in hun eigen land. Ze zijn verre van onbarmhartig, alleen is daar nooit aandacht voor in de seculiere media. Dat lees je alleen in Hongaarse kranten en media.
Het is van belang voor een leefbare en gezonde samenleving om onderscheidt te maken tussen echte hulpbehoevenden en mensen met kwade en slechte bedoelingen/ideologieën.
Toon meer reacties (1)