Max Pam
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2021 door Redactie

Volkskrant-columnist over ongevaccineerde christenen: 'Minderheid houdt Nederland in gijzeling'

'Een minderheid van ongevaccineerden houdt Nederland in gijzeling', stelt journalist Max Pam, verwijzend naar niet-gevaccineerden. Een tweedeling is volgens hem onontkombaar. 'Maar daarbij moet men bedenken dat de ongevaccineerden zelf die tweedeling veroorzaken', schrijft hij in de Volkskrant.

Pam verwijst in zijn column naar het overwegend christelijke Staphorst. De gemeente in Overijssel, waar bijna de helft van de inwoners niet is ingeënt tegen het coronavirus, is naar verhouding de grootste brandhaard van het land. Volgens de programmamaker zou de overheid juist geen limiet op moeten leggen als het gaat om het aantal kerkgangers. 'Of kerkgangers besmet zullen worden, is dan helemaal in Gods hand. Je onsterfelijk wanen en toch stiekem dokters spreekuur bezoeken.'

'Hoe dichter op elkaar hoe beter', schrijft Pam, zodat mensen aan elkaar het virus doorgeven en antistoffen aanmaken. Dit zou volgens hem niet alleen moeten gelden voor kerkgangers, maar ook voor voetbalsupporters en festivalbezoekers. 'Het lijkt mij een interessant sociaal en medisch experiment, al die hossende mensen bij elkaar die niet in vaccins geloven.' Volgens hem hoeven gevaccineerden niet langer verdraagzaam te zijn in de richting van niet-gevaccineerden. 'Het houdt op een gegeven moment op.'

Een grote meerderheid van de mensen die gevaccineerd zijn, is voor beperkende coronamaatregelen voor ongevaccineerden. Zeven op de tien mensen die zijn ingeënt tegen het coronavirus in het opiniepanel van EenVandaag zeggen voor dergelijke maatregelen te zijn. Gevaccineerden zijn volgens het televisieprogramma van mening dat ziekenhuispersoneel en mensen die op een operatie wachten de dupe zijn van mensen die geen prik nemen. Zij vinden dat onterecht.

Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over het coronabeleid, komt donderdag bij elkaar. Het kabinet geeft volgende week dinsdag een persconferentie, waarin het zal bekendmaken of en zo ja welke aanvullende maatregelen er nodig zijn vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge zei maandag "helemaal niets te willen uitsluiten" wat betreft mogelijke maatregelen.

Lees ook: SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden en Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Welke mening je ook hebt over vaccinatie... dat jij-bakken, zondebok zoeken is echt een zorgelijke ontwikkeling in onze samenleving en in de wereld.
Ondanks dat de media en Hugo de Jonge blijven beweren, dat er meer ongevaccineerden op de ic liggen, is het tegendeel volgens de ziekenhuizen waar. De QR-code werkt voor geen meter. Als je gevaccineerd bent, kun je het ook nog krijgen en doorgeven. De ongevaccineerden komen nergens.
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (3)