Zimbabwe
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 oktober 2021 door Patrick Goede

Zimbabwe omarmt "Gods manier" van 'boeren'; voedseloverschot voor tweede jaar op rij

Zimbabwe heeft een nieuwe manier van landbouw bedrijven omarmd. Craig Deall, die een aantal projecten startte, gaf uitvoering aan de 'niet ploegen benadering'. Hierdoor is er de afgelopen twee jaar voor het eerst sinds lange tijd een voedseloverschot in het land. "Het is niet revolutionair wat we doen maar het grijpt terug op hoe planten natuurlijk groeien in Gods schepping", vertelt Deall aan Religion News.

Juist een dekentje van afgevallen bladeren en ander plantmateriaal aan de bovenkant van de grond zorgt voor een bron van zuurstof voor de gewassen. De grond wordt dus niet meer stevig omgeploegd. "Dat is wat het zo opwindend en eenvoudig maakt voor de bewoners van het land. Ze hebben alleen een schoffel nodig en kunnen daarmee de beste boeren ter wereld zijn."

Deall ontving zelfs een prijs voor zijn bijdrage aan de landbouw in Zimbabwe. "Ik ben maar een klein onderdeel van een wereldwijde organisatie. Ik wil alle eer aan God geven en aan diegenen die niet gezien worden, de mensen die we onderwijzen in de velden. Zij profiteren hier ook optimaal van", aldus Craig Deall van de organisatie Foundations for Farming.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Gaat het hier om biologische landbouw en dan permacultuur? Ik heb daar hele interessante dingen over gelezen, het werkt heel goed. Wel heb ik dezelfde vragen als Hilly van den Dool, hoe moet je dan zien wat in de Bijbel staat over ploegen. Maar er zijn natuurlijk ook andere vormen van biologische landbouw, in ieder geval lijkt me biologische landbouw vele malen beter dan het desastreuze gifspuiten wat hier volop gebeurt en letterlijk al het leven verziekt..
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)