ds. Ratona Stokes-Robinson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2021 door Redactie

Kerk sluit voorganger letterlijk buiten omdat ze vrouw is

Een vrouwelijke voorganger uit New Jersey wordt buiten haar eigen kerk gehouden, vanwege haar geslacht. De gemeenteleden van St. James African Methodist Episcopal (AME) Church weigeren de vrouw op de kansel toe te laten sinds haar aanstelling in juni, meldt de Christian Post. Ratona Stokes-Robinson houdt haar preken buiten de kerk, om toch het woord van God te verkondigen op de aangewezen plaats.

Anders voorgangers van de AME Church trekken aan de bel en spreken over discriminatie op basis van het geslacht van de voorganger uit New Jersey. "Vandaag kwamen we langs bij de kerk en verwachtten we dat ds. Ratona Stokes-Robinson vanaf de kansel zou spreken. In plaats daarvan, vonden we haar buiten de kerk", aldus AME-voorganger Orsella Hughes. "Sinds de zondag dat ze moest beginnen is ze elke week naar de kerk gekomen om te spreken vanaf de trap voor het kerkgebouw zonder salaris of andere voordelen."

Hughes komt op voor haar mede-voorganger van de AME Church. "Stel je eens voor dat je dit allemaal moet doorstaan, simpelweg omdat je een VROUW bent! Ja, de leden hebben aangegeven dat ze geen vrouwelijke voorganger willen en haar daarom letterlijk buitengesloten. Ik kan me niet inbeelden dat zoiets vandaag de dag nog gebeurt. Het doet pijn in mijn hart. Niemand verdient het om op zo'n manier behandeld te worden", aldus Hughes.

Omdat ze niet in het gebouw binnen werd gelaten vroeg de vrouwelijke voorganger om e-mailadressen zodat ze via Zoom met gemeenteleden samen kon komen. "Tot de dag van vandaag heeft ze niets ontvangen. Beeld je eens in om in alle weersomstandigheden buiten te moeten prediken!", reageert Hughes verontwaardigd. De AME Church uit New Jersey is niet ingegaan op de gelegenheid te reageren op de Christian Post.


Briefwisseling vrouw in ambt
- HHK-hoogleraar schrijft brief aan vrouwelijke dominee: ‘Ik was geschokt’
- Vrouwelijke dominee reageert op brief: ‘Focus op zwijgteksten doet Bijbel te kort’
- Hoogleraar reageert op brief vrouwelijke dominee: ‘Jezus riep geen vrouwen tot apostel’
- Slotbrief hoogleraar aan vrouwelijke dominee: ‘Het is mij niet gelukt om jouw uitleg te volgen’
- Vervolgbrief van vrouwelijke dominee: ‘Ik laat mij leiden door de Bijbel, niet door de cultuur’
Meer over Briefwisseling vrouw in ambt »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
In deze moderne tijd toch makkelijk op te lossen, noem jezelf gewoon man.
J
De transgenderdiscussie is in de kerk ook nog niet helemaal afgesloten.