kerk Haïti
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2021 door Redactie

Ontvoerde Amerikaanse voorganger bevrijd in Haïti

Een ontvoerde Amerikaanse voorganger is bevrijd nadat hij ontvoerd werd door een bende in Haïti. Voorganger Jean Pierre Ferrer Michel (79) werd op 3 oktober ontvoerd door de 400 Mawozo-bende, meldt CBN News. Dinsdag vertelde zijn dochter in een video op Facebook dat haar vader is vrijgelaten. De bende ontving in totaal meer dan een half miljoen dollar als losgeld.

De Amerikaanse voorganger werd ontvoerd door dezelfde bende als zeventien andere Amerikaanse christenen in Haïti. De groep werd ontvoerd onderweg terug van een weeshuis in de Haïtiaanse hoofdstan Port-au-Prince op 16 oktober. De bende eist 17 miljoen dollar voor de vrijlating van de groep zendelingen. "Anders gaat er een kogel door hun hoofd", aldus de bendeleider in een videoboodschap. Onder de ontvoerde gelovigen bevinden zich vijf kinderen.

Vol geloof en gebed reageren de naasten van de nog steeds vastgehouden christenen op de ontvoering. "We bidden dat de bende tot inkeer komt en Jezus aanneemt", aldus een familielid. "Als familie vergeven wij deze mannen. We zullen hen niet veroordelen", reageert een van de ouders. Een andere vader reageert: "We houden ook van de kidnappers." Christian Aid Ministries zond de christenen naar Haïti. Zij vragen om gebed voor een veilige vrijlating van de christenen en gebed voor de bendeleden opdat zij "getransformeerd zullen worden door Jezus' liefde".

Het aantal ontvoeringen neemt de laatste jaren in rap tempo toe in Haïti. Het land valt al langere tijd van de ene in de andere crisis en gewelddadige bendes maken daar gebruik van. Ze verdienen onder andere geld door het ontvoeren van burgers en het vragen van losgeld.


Christenvervolging
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen