Ds. W. Visscher
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2021 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant spreekt zich uit tegen complottheorieën en keurt verzet tegen coronaregels af

In deze coronacrisis zouden christenen zich niet gek moeten laten maken door "allerlei vreemde theorieën", zo stelt ds. W. Visscher. De gereformeerde gemeente-predikant uit Amersfoort roept christenen op om nuchter en waakzaam te zijn nu de belangstelling voor het einde der tijden toeneemt, zo vertelt hij in gesprek met het Reformatorisch Dagblad.

Visscher: "Alsof de coronacrisis een groot, vooropgezet plan is. Of dat mensen de pandemie hebben ontketend om de wereldorde te veranderen. Als je nuchter nadenkt, zijn daar grote vraagtekens bij te plaatsen. Demissionair minister-president Rutte en demissionair minister De Jonge zijn geen zetbazen van een duistere macht, maar zoeken gewoon het goede voor het land. Natuurlijk kun je erover twisten of ze de juiste dingen doen, maar dat is iets anders. Veel complottheorieën berusten op drijfzand. Wat zou toch het nut ervan kunnen zijn om de economie op slot te doen?"

Hij is niet de eerste predikant uit de Gereformeerde Gemeenten die zich tegen complottheorieën uitspreekt. Ds. W. A. Zondag zei eerder dat hij het "werkelijk ontluisterend vindt hoe respectabele mensen worden weggezet als bedenkers van een massamoord door middel van een pandemie. Zoals Christus en de waarheid één zijn, zo zijn de duivel en de leugen één. Het verspreiden van dergelijk nepnieuws hoort óók bij de komst van de antichrist. Christenen moeten zich daarom verre houden van deze ongefundeerde theorieën", aldus de predikant vorig jaar.

Ds. Visscher voegt in gesprek met het RD toe dat hij bij een groep christenen verzet tegen het coronabeleid tegenkomt. Dit keurt de predikant af. "De Bijbel zegt: Gehoorzaam de overheid, tenzij die je verplicht te zeggen dat Jezus niet de Zaligmaker is. Wij moeten als reformatorische mensen oppassen dat we geen oproerig volkje worden. (...) Paulus zegt: Wees waakzaam, maar doe gewoon je werk, want wie niet werken wil, zal ook niet eten."

Lees hier het volledige artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wat is het toch merkwaardig dat in de unieke tijd waarin we leven, wereldwijd in sneltreinvaart digitale controlesystemen worden uitgerold en wij daar maar met een gerust hart en in gelaten toestand naar moeten kijken. In Ps 2 spreekt Gods Woord (in tegenwoordige tijd) over de koningen der aarde die tegen de HEER en Zijn gezalfde samenspannen. We mogen nooit naïef worden en denken dat dat nu niet meer gebeurt. We hebben meer Ds Vissers nodig om te ontwaken.

Bid voor elkaar en voor meer inzicht.
Helemaal mee eens.We zouden veel meer voor elkaar moeten bidden, zodat we idd het helende evangelie van Jezus Christus (zie column Evert Jan Ouweneel) weer meer uitademen en uitdragen en niet elkaar verketteren of totaal afbranden, want daar heeft de duivel alleen maar plezier in. Laten we in de voetsporen van Jezus blijven lopen en desnoods smaad, spot of vervolging verduren (denk aan onze broeders en zusters in Afghanistan. Zij leven al in een hel daar). Laten we opstaan en meer in de kracht van de Heer door de Heilige Geest leven & bidden
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (12)